kniha » Rowana
chce si přečíst 1 | má v knihovně 33
hodnotilo: 10
77%
Rowana

Anne Inez McCaffrey

Rowana

série: Věž a úl
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: The Rowan
originál vyšel: 08/1990

vydání: Laser-books (web) 1997


SERIE: Věž a úl
[1] Rowana
Informace / Anotace ke knize: Rowana

Jiné ocenění :
1990 – SFBC Award – The Science Fiction Book Club's Book of the Year Award – nominace
1991 – Locus Poll Award – Best SF Novel – 21. místo


.. V závěru dvacátého století nastal během zkoumání vesmíru důležitý průlom v dokazování a zaznamenávání mimosmyslového vnímání neboli takzvaných paranormálních schopností, o kterých se dlouho tvrdilo, že jde o podvod.

Když později mladý Peter Reidinger provedl svoji ukázku ovládání strojů pomocí mysli, kdy telekinezí dotlačil lehkou kosmickou loď z oběžné dráhy na Mars, svítalo nové éře, ve které lidé, místo aby se parapsychologickým talentům vyhýbali, začali je oslavovat, obdivovat a přestali se jich bát. Talenti se v každém případě stali nezbytnými pro cestu z přelidněné a na přírodní zdroje chudé planety Země.

Kvůli mezihvězdným letům byly pro talenty vybudovány speciální stanice – přizpůsobená obydlí na Zemském Měsíci, na Marsově Deimu a na Jupiterově Callisto. Z těchto stanic byly kineticky startovány velké průzkumné lodě, které kolonizovaly devět hvězd s planetami typu G, vhodnými pro lidskou rasu.

Potřeba talentů se stala chronickou, vysoce převyšovala nabídku. Trénink pár nadějných osob byl svízelný a odměna nebyla vždy dostatečná. Proto talenti svou vzácností zaujímali výjimečné místo…

Již v dětství byla Rowana jedním z nejsilnějších talentů, kteří se kdy narodili. O mnoho let později se stala hlavní, obdařenou dostatečnou silou, aby jí umožňovala dosáhnout až ke vzdáleným hvězdám. Ale bez rodiny, přátel a lásky ani největší síly Rowaně nestačí, aby byla šťastná. Jistého dne došla telepatická zpráva ze vzdáleného světa, který stál tváří v tvář hrozbě ze strany neznámých bytostí. Ten, kdo tuto zprávu poslal, byl neznámý telepatický talent Jeff Raven. A tak má nyní Rowana blízko k lásce i – nebezpečí…

 



WebArchiv - archiv českého webu