kniha » Rudá Soňa
má v knihovně 2
hodnotilo: 3
73%
Koupit knihu:
Minotaur
Rudá Soňa

Robert E. Howard

Rudá Soňa

Stín supa

Kategorie: fantasy - historická

originální název: The Shadow of the Vulture
originál vyšel: 1934

vydání: Wolf Edita 2020


Informace / Anotace ke knize: Rudá Soňa - Stín supa

Z pera autora barbara Conana povstala nesmrtelná hrdinka, hbitá i vrtkavá, neoblomná i nestoudná, rusovlasá amazonka Rudá Soňa. Hnána touhou po pomstě vlastní sestře se spolu se starým, rzí a vínem zmoženým rytířem Gottfriedem von Kalmbach postaví nejmocnějšímu z mocných vládců svého světo, sultánu Sulejmanovi. A každým úderem šavle dává znovu na vědomí, že o větším mistru akce a nespoutaného dobrodružství, než byl Robert Ervin Howard, se nikomu ani nesnilo…


Sultán Sulejman rozšířil nadvládu Osmanů do mnoha zemí. Po bitvě u Moháče, kde rukama jeho vojáků padl poslední jagellonský král na českém, polském a uherském trůně, se měla i celá Evropa pokořit před jeho vůlí. V předvečer bouře, kterou se sultán chystal rozpoutat, objevil se před ním v rakouském poselstvu starý rytíř von Kalmbach, který mu kdysi u Moháče uštědřil nepříjemné zranění.

Vládce Turků pověřil svého vezíra, aby jeho potupu smyl a doručil mu rytířovu hlavu, jako by žádal, aby odehnal dotěrného komára. Jenže nevěděl, jak neústupný a tvrdohlavý umí být věčně opilý lancknecht.

Vrah pronásleduje von Kalmbacha až k branám obležené Vídně, kde se Němcovi dostane nečekaného spojence: bojovné ženy zvané Rudá Soňa, která má se sultánem své vlastní nevyřízené účty. A tak jako samo obléhání, i Sulejmanova osobní msta dopadne docela jinak, než si pán Vysoké porty představoval.

Kniha obsahuje překlad Howardovy novely The Shadow Of The Vulture, poznámky k historickým reáliím a doslov, věnovaný autorovu stylu a kulturním souvislostem.

 



WebArchiv - archiv českého webu