kniha » Pátá čtvrtina [*]
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 3
hodnotilo: 4
70%
Pátá čtvrtina [*]

Stephen King

Pátá čtvrtina [*]

Noční můry a snové výjevy 2

Kategorie: horor - povídková sbírka

originální název: Nightmares & Dreamscapes
originál vyšel: 1993

vydání: Beta (web) 2020


Informace / Anotace ke knize: Pátá čtvrtina [*] - Noční můry a snové výjevy 2

Obsahuje: [1] Porod. [2] Období dešťů. [3] Můj hezký poník. [4] Lituji, voláte správně. [5] Desátníci. [6] Crouch End. [7] Dům v Javorové ulici. [8] Pátá čtvrtina. [9] Doktorův případ. [10] Umneyho poslední případ. [11] Udrž hlavu. [12] Majestátní Brooklyn. [0] Poznámky. [po] [13] Žebrák a diamant.

Pátá čtvrtina je sbírka hororových povídek, která v češtině poprvé vychází v rozšířené podobě. Obsahuje dvě nově přeložené kapitoly: Udrž hlavu a Majestátní Brooklyn. Je druhou částí rozsáhlého povídkového souboru, který v USA vyšel na začátku 90. let pod názvem Nightmares & Dreamscapes. Reedice první části vyšla pod názvem Dolanův cadillac. Českým čtenářům se tak poprvé dostává do rukou kompletní dílo.

Jako dítě jsem věřil všemu, co mi řekli, všemu, co jsem četl, i všemu, co vyplodila má přebujelá fantazie. Stálo mě to víc než pár bezesných nocí, ale zároveň mi to naplnilo svět barvami a pocity, které bych rozhodně nevyměnil za doživotní poklidný spánek. V každé z těchto povídek je něco, čemu jsem chvíli věřil, a vím, že některé z těch věcí jsou velmi děsivé, ale myslím, že je přežijeme, když půjdeme spolu. Připraveni?

 



WebArchiv - archiv českého webu