kniha » Legendy SF [1/2]
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 34
hodnotilo: 10
79%
Legendy SF [1/2]
Sestavil/i:

Robert Silverberg

Legendy SF [1/2]

Kategorie: sci-fi - antologie

originální název: Far Horizons: All New Tales from the Greatest Worlds of Science Fiction
originál vyšel: 1999

vydání: Beta (web) 2001

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Legendy SF [1/2]

Znovu jsou tady – autoři a jejich světy, jež si získávají miliony dychtivých čtenářů. Opět přicházejí ve dvou svazcích a vracejí se do zvláštních a podmanivých míst, do nichž je zasazen nový příběh, jenž doplňuje a dokresluje jejich nejslavnější díla. Mnoho příběhů se odvíjí v dřívější minulosti těchto scifi světů a vrhá nové světlo na příběhy již proslavené. Jiné sledují známé dějové linie, ale odehrávají se stranou hlavních událostí. Všechny do jednoho jsou však nepostradatelné pro miliony fanoušků těchto autorů a jejich světů, které již hluboce uvízly v myslích a srdcích čtenářů.

Ursula K. Le Guin nás v příběhu Stará hudba a otrokyně z hainského cyklu seznamuje s planetou, kde otrokářský systém vydržel až do éry kosmických letů.

Anne McCaffrey nás znovu zavede mezi „živé lodě“, vtipnou a poutavou povídkou Loď, která se vrátila, v níž líčí záchranu planety žen.

Psychologickou a strhující povídkou se do jádra Galaxie vrací Gregory Benford v příběhu Touha po nekonečnu.

Frederik Pohl doplňuje v povídce Chlapec, který chtěl žít věčně další kamínek do mozaiky o neuvěřitelném dobrodružství Heechee a lidí v Jádře.

Robert Silverberg opět bloudí v antice – jeho alternativní SF nás tentokrát v povídce Poznání Draka přenese do světa, kde Pax Romana není jen snem, ale skutečností.

Dan Simmons vypráví v povídce Sirotci ze Šroubovice o tom, co se stalo, když loď jménem Šroubovice plula od planety Hyperion najít nový domov pro více než tři tisíce bytostí.


Jiné ocenění :
2000 – Locus Poll Award – Best Anthology – 1. místo


 

Externí odkazy:

[recenze] Fandom.sk (Anton Stiffel)



WebArchiv - archiv českého webu