kniha » Řetěz ze zlata
hodnotilo:
0%
Řetěz ze zlata Více vydání = více obálek.

Cassandra Clare

Řetěz ze zlata

Kniha vyšla i pod názvem:
Zlaté puto
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Poslední hodina
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Chain of Gold
originál vyšel: 2019

vydání: Slovart (CZ) 2021; Slovart (SK) 2021

odkazy: 1x [recenze]


SERIE: Poslední hodina
[1] Řetěz ze zlata
[2] Řetěz ze železa
[3] Tŕňové puto
Informace / Anotace ke knize: Řetěz ze zlata

Lovkyně stínů Cordelia Carstairsová už od raného dětství projevuje nevídanou odvahu v boji s démony. Když je její otec křivě nařčen ze strašlivého zločinu, vydá se spolu se svým bratrem do Londýna, aby věci urovnala a odvrátila tak pád své rodiny. Cordeliina matka mezitím pomýšlí na to, jak dceru co nejrychleji provdat. Ale ukáže se, že ta je předurčená spíš k hrdinským činům než ke svatbě… V Londýně Cordelia narazí na své přátelé z dětství, okouzlujícího Jamese a jeho sestru Lucii Herondaleovy, a ti ji uvedou do světa opulentních večírků a plesů. Potká tu upíry i mořské panny, jenže ji nejvíc zajímá James, do kterého se bláznivě zamiluje. Brzy se ale dozví, že ten je zaslíben jiné dívce.


Fanúšikovia Tieňosveta, vitajte v eduardovskom Londýne!

James a Lucie Herondaleovci, deti slávnych rodičov Willa a Tessy, odmalička počúvali príbehy o tom, ako dobro porazilo zlo a láska zvíťazila nad všetkým. Idylický svet, v ktorom vyrastali, sa však zmení, keď do Londýna prídu rodiny Blackthornovcov a Carstairsovcov… a s nimi aj neľútostný mor, ktorému sa nedá uniknúť.

James Herondale túži po veľkej láske a myslí si, že ju už našiel vďaka krásnej a záhadnej Grace Blackthornovej. Cordelia Carstairsová sa chce stať hrdinkou, zachrániť svoju rodinu a utajiť city k Jamesovi. Keď Tieňolovcov postihne nešťastie, James, Cordelia a ich priatelia sa vrhajú do dobrodružstva, v ktorom odhalia svoje zvláštne temné schopnosti, ale aj krutú cenu za hrdinstvo… a lásku.


Jiné ocenění :
2020 – Goodreads Choice Awards – Best Young Adult Fantasy & Science Fiction – 3. místo


 

Externí odkazy:

[recenze] KNIHCENTRUM revue (Nikol)



WebArchiv - archiv českého webu