kniha » Záhada černé květiny
hodnotilo:
0%
Záhada černé květiny Více vydání = více obálek.

Anna Ruhe

Záhada černé květiny

Kniha vyšla i pod názvem:
Záhada čierneho kvetu
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Voňavá lékárna
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

vydání: Bookmedia (web) 2021; Fragment (SK) (web) 2022; Fragment (SK) (web) 2024


Informace / Anotace ke knize: Záhada černé květiny

Lucie Alvensteinová má tajemství: hluboko pod jejím domem je tajná místnost – Voňavá lékárna! Jednoho dne náhle zmizí všechen prášek Meteor, nejdůležitější složka magických vůní. Lucie jej ale nutně potřebuje k tomu, aby osvobodila Matsova otce od účinků Nelaskavé vůně. Při hledání zloděje Lucie a její přátelé cestují až do Amsterodamu, kde získají pomoc od nepředvídatelného pěstitele květin a taky od muže, který by už správně dávno neměl být naživu. Dokážou děti získat Meteor zpátky a zachránit Voňavou lékárnu?


Luci Alvensteinová má tajomstvo. Hlboko pod ich domom sa ukrýva neobyčajná miestnosť – voňavá lekáreň! Tu sa vyrábajú magické vône, v ktorých drieme obrovská moc. Odkedy ju Luci, Mats a Benno objavili, je ich úlohou ochraňovať ju a zveľaďovať. No jedného dňa zmizne vzácny meteoritový prášok, tá najdôležitejšia prísada. Bez nej nedokážu vyrobiť žiadnu vôňu, a tak nebudú môcť oslobodiť Matsovho otca spod vplyvu Bezcitnej vône!

Pri pátraní po zlodejovi sa vydajú až do Amsterdamu. Tam sa stretnú s čudáckym pestovateľom kvetov – mužom, ktorý by už dávno nemal žiť-, ale aj s mnohými ďalšími neobyčajnými ľuďmi.

Podarí sa im spoločnými silami nájsť meteoritový prášok a zachrániť voňavú lekáreň?

 



WebArchiv - archiv českého webu