kniha » Země divů
hodnotilo:
0%
Koupit knihu:
Minotaur
Země divů

Zoje Stage

Země divů

Kategorie: fantasy - horor

originální název: Wonderland
originál vyšel: 2020

vydání: Fobos (web) 2021


Informace / Anotace ke knize: Země divů

Druhý román autorky vypráví úžasný, strhující a hrůzu nahánějící příběh Bennettovy rodiny. Rodiče jsou umělecky zaměření – Orla bývala baletkou, pak se ale rozhodla starat o domácnost a děti a podporovat svého manžela Shawa v jeho touze uspět jako malíř. Jejich dcera Eleanor Queen je citlivou a moudrou devítiletou dívkou s výjimečnými schopnostmi podobně jako její otec. Čtyřletý syn Tycho je radostí celé rodiny díky své přátelské povaze.

Rodina opouští prostředí rušného velkoměsta a kupuje usedlost na samotě v Adirondackém pohoří ve státu New York. Život ve spojení s přírodou se zpočátku jeví jako výhra. Všichni jsou okouzleni krásnými lesy, ale hlavně prastarou borovicí, jež roste na jejich pozemku v blízkosti domu. Postupně se nadšení z nového života mění v horor zprostředkovaný bytostí, která terorizuje celou rodinu a chce s nimi z neznámého důvodu komunikovat.

Rodina je svědkem mnoha přírodních divů i nadpřirozených jevů, a tak je čtenář doslova fascinován mnoha překvapivými a nepředvídatelnými zvraty. Kniha je provokativní, filozofická a budete ji číst jedním dechem.

 



WebArchiv - archiv českého webu