kniha » Pořád jsem tady
hodnotilo:
0%
Pořád jsem tady

McGarvey Black

Pořád jsem tady

Kategorie: fantasy - detektivní

originální název: I Never Left
originál vyšel: 2019

vydání: Katto (web) 2021

odkazy: 1x [info], 3x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Pořád jsem tady

Quinn Robertsová je mrtvá. Neví, jak a proč zemřela, ani kdo ji zabil. Je naštvaná, zmatená a zklamaná, že pro ni život skončil tak náhle. Rodina se s její ztrátou snaží vyrovnat po svém a skutečnost, že vražda nebyla nikdy potrestána, jim visí nad hlavou jako černý mrak. Quinn má pocit, že ani po smrti nenajde klid a všichni, včetně rodiny a blízkých přátel, na ni rychle zapomněli.

Vyřešit záhadu Quinniny vraždy tak může jen její sestra Erin, která se nechce se ztrátou smířit, a detektiv John McQuillan. S postupem času, kdy se nedaří Erin ani policii přijít Quinnině vraždě na kloub, je její případ odložen a všichni ztrácí naději, že viník bude potrestán.

Dostane se Quinn spravedlnosti, kterou si zaslouží?

Teprve ve chvíli, kdy jste mrtví, zjistíte, kdo jsou vaši skuteční přátelé. Jmenuji se Quinn Delaneyová Robertsová a byla jsem zavražděna.

Přátelé mi říkali Quinnie. Docela mě vzalo, jak se všichni den potom, co mě pohřbili, rychle oklepali a žili dál. Bylo to skoro větší překvapení než samotné umírání. Skoro. Jít na svůj vlastní pohřeb bylo zvláštní. Vím úplně všechno, až na to, proč jsem mrtvá a jak se mi to stalo. Že bych uklouzla při sprchování ve vaně a rozbila si lebku o porcelánovou misku na mýdlo? Zadusila jsem se kuřecí kostí, protože jsem byla sama a nikdo mě nemohl zachránit? Všechny ostatní dny mého života jsou křišťálově jasné, až na ten poslední. Nedává to smysl a je to postavené na hlavu.

Erin, moje sestra, se ale nevzdává. Vím, že pokud někdo přijde mé vraždě na kloub, bude to ona společně s detektivem Johnem McQuillanem. Na to, aby mě někdo zavřel do krabice a zanesl na oddělení odložených případů, jsme s Erin až moc houževnaté.

Jsem ale opravdu připravená na to, co přijde?

Psychologický román vyprávěný z pohledu zavražděné Quinn Robertsové je temným příběhem o lidském osudu a životních rozhodnutích, které mohou vést až k samotné vraždě.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval
[recenze] Zaostřeno na knihy (Marcela Pudichová)
[recenze] Luxor.cz (Helena Herynková)
[recenze] Daramegan (Darina Krejčí)



WebArchiv - archiv českého webu