kniha » Klaun
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Klaun

Radek Bálint

Klaun

série: Bez východiska
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

vydání: vlastním nákladem 2021


SERIE: Bez východiska
[1] Klaun
Informace / Anotace ke knize: Klaun

Akční sci-fi thriller s příměsí lovestory, cyberpunku, nových technologií a politiky se odehrává v blízké budoucnosti, která se na první pohled od současnosti příliš neliší. Geopolitické mapy se mění a nastupující technokracie rozevírá sociální nůžky na maximum. Rasová společně s náboženskou nesnášenlivostí je na vzestupu, technologie jsou synonymem blahobytu a ztráta občanských svobod se nenápadně servíruje netečným masám v relativním bezpečí.

Dereka v životě moc štěstí nepotkalo. Kdysi se ne zcela vlastní vinou ocitl ve vězení a po návratu na svobodu se přesunul na konec potravního řetězce. Hlídá úklidové roboty a je rád, že nějakou práci má. Naštěstí je tu pro něj Konrád, bývalý policista a jeho jediný přítel, který mu pomáhá zvládat těžké časy.

Derek se souhrou náhod dostane k experimentální technologii. Netuší, že nabízená příležitost vymanit se z dluhů ho vtáhne do vysoké hry, kterou nemá šanci pochopit, natož ji vyhrát. Stane se svědkem i aktérem událostí, které navždy změní svět.

Co je ochotný podstoupit, aby zažil obyčejné lidské štěstí? Jak moc ho to změní?

 



WebArchiv - archiv českého webu