kniha » Kletba krkavců
má v knihovně 2
hodnotilo: 3
80%
Kletba krkavců

Kevin Hearne

Kletba krkavců

série: Sedm kenningů
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

originální název: A Blight of Blackwings
originál vyšel: 2019

vydání: Argo (web) 2021


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [3] Strýček Biolit 07.11.2021 13:23  

@snop[2]: Chápu.

V reálu to prý byli právě ti bezdomovci, kteří jim vybrakovali zásoby jídla, proto žádali tofu a další veganské sojové dobroty. Ale stejně si myslím, že by jim plán uživit se pomocí zahrádek nějak neklapnul…

 [2] snop 06.11.2021 19:21  

@Strýček Biolit[1]: Tak ono v té knize se jim všechno daří, všichni chápou, že výrobní prostředky musí být vlastněny dělníky, že věci mají koordinovat zvolení zástupci a že volné domy připadnou bezdomovcům. Revolucionáři navíc ovládají zvířata, takže snadno porazí na hlavu royalistickou armádu. A jelikož „moc se musí užívat pouze k soucitu“, nebo tak něco, tak i šlechetně pustí hnusného zdegenerovaného místodržícího, který by radši zapálil město, než by připustil revoluci.

Jestli je to vtipné, tak hlavně tím, jak nesmírně dětsky naivní to je. To ty zprávy z USA jsou vskutku daleko vtipnější :-)

 [1] Strýček Biolit 04.11.2021 12:19  

@snop: Nu…ono to budování socialismu teen hrdiny v knize možná zábavné není (nevím, nečetl jsem), ale naživo je to pecka.

Zaregistrovals, jak kdesi v USA (tuším sever západního pobřeží, tedy nějaký ten Washington nebo Oregon) budovali mladí socialismus? V podstatě zabrali čtvrť, tu – jako první krok – „oplotili“ vším možným. Následně na kousky zeleného vysázeli pár brambor v rámci „komunitních zahrad“ (páč se uživí sami, no ne?), pak vyvěsili cedule, že chtějí jídlo (preferovali ovšem veganské) a oblečení. A celé to vyvrcholilo rozhořčením jednoho člena tamní komunity, který odešel, neboť mu šlohli boty. Ovšem dle vůdců komunity o tom neměl přemýšlet jako o krádeži, ale o „neplánovaném darování“, páč „zloděj“ ty věci jistě potřeboval víc, než majitel (tady si už ale nejsem jist, jestli nešlo o nějakou satiru, na druhou stranu, v dnešní době bych se tomu asi nedivil).

Takhle nějak to hrdinové budují? :D

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu