kniha » Star Trek - Konečný odraz
chce si přečíst 2 | má v knihovně 20
hodnotilo: 5
86%
Star Trek - Konečný odraz

John M. Ford

Star Trek - Konečný odraz

série: Star Trek
díl v sérii:
kniha patří do světa: Star Trek

Kategorie: sci-fi

originální název: Star Trek - The Final Reflection
originál vyšel: 1984

vydání: Netopejr 2002

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Star Trek - Konečný odraz

Ústřední postavou je mladý klingonský chlapec Vrenn a jeho osudy, vývoj a kariéra. Jestliže na Zemi hrajeme „lidské šachy“, pak jakousi paralelu tvoří v Říši hra klin'zha, která má mnoho podob a jejíž varianta s živými figurami je mezi vyšší vrstvou velmi populární. Nezáleží jen na schopnostech hráče, ale také na schopnostech – především bojových, přiznejme si – „pěšáků“ samotných. A Vrenn je velice dobrý.

Jak čas letí, Vrenn najde adoptivní rodiče, vstoupí na Akademii, resp. její klingonský ekvivalent, získá přidělení na loď a začíná jeho kariéra. Vypracuje se až do hodnosti kapitána. Změní si jméno. Má prestiž a dostává zvláštní úkol, který jej dostane až na Zemi. Tato mise jej sblíží s pozemským vědcem, doktorem Emanuelem Tagore, který budé vést ambasádu Federace na klingonské domovské planetě (zcela záměrně nepíši Klinzhai, jak je uvedeno v knize, ani Qo'nos, což pravděpodobně napadlo každého, kdo tuto knihu nečetl).

Když potkává kapitán Krenn sutai-Rustazh – ano, tušíte správně, Vrenn – Emanuela po letech opět, má za úkol jej přepravit zpět. Ale nic není tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Krenn musí čelit vzpouře, což je vlastně samo o sobě vzpourou rovněž…

 

Externí odkazy:

[recenze] Neviditelný pes



WebArchiv - archiv českého webu