kniha » Star Trek - Sonda
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 16
hodnotilo: 10
84%
Koupit knihu:
Minotaur
Star Trek - Sonda

Margaret Wander Bonanno

Star Trek - Sonda

série: Star Trek
díl v sérii:
kniha patří do světa: Star Trek

Kategorie: sci-fi

originální název: Star Trek - Probe

vydání: Netopejr 2001

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Phoenix  | **** 16.02.2012 09:05

Sonda zlehka navazuje na Zpěv z neznáma, ale znát jeho děj není až tak důležité. V tomto románu se spíše jedná o řešení a vyřešení vztahů Federace s Romulanským impériem. V popředí toho všeho jsou Kirk a Spock, Romulanští delegáti a několik vědců ze Země. Setkávají se na neutrální planetě, kde se snaží spolu vycházet (někteří více než jiní) a zároveň si lámou hlavu s (téměř) neznámým objektem, který si to zamířil do Romulánského teritoria. Vzhledem k tomu, že je to o Romulanech, čeká nás příběh plný intrik, zamlčování a podvodů. Příběh od samého začátku sleduje dvě dějové linky (pozemské a romulanské vědce a sondu). Zkušenějšímu čtenáři bude asi po chvíli čtení jasné, jak a kdy se všechno protne a vytvoří jeden provázaný příběh, ale než k tomu dojde, užijete si výbornou knihu plnou chytrých dialogů a občasného filozofování na téma rasová nesnášenlivost.

BorgDog  | ** 21.04.2012 14:27

O způsobu, jakým způsobem tato kniha vznikla, či spíše kdo ji vlastně napsal, kolují legendy. A výsledek jim dává zapravdu – děj působí jako slepenec, kde se postavy chovají jinak co pět stránek a o nějaké logice nemá cenu příliš mluvit. Mrzí mě, že neumím anglicky natolik, abych s ní porovnal původní verzi rukopisu, který je k dispozici ke stažení zdarma na stránkách autorky, ale tak vysoké hodnocení, jaké zde má, skutečně nechápu.

Zájemcům o ony legendy doporučuji přečíst tuto sérii článků – je to místy smutné čtení, nicméně zajímavější než celá kniha:

http://www.trekkies.cz/view.php?cisloclanku=2007080014



WebArchiv - archiv českého webu