kniha » Inkoust a pečeť
má v knihovně 1
hodnotilo: 3
73%
Inkoust a pečeť

Kevin Hearne

Inkoust a pečeť

Příběh ze světa Železného druida

série: Příběh ze světa Železného druida
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: Ink & Sigil
originál vyšel: 2020

vydání: Laser (Euromedia Group) 2021

odkazy: 2x [recenze]


SERIE: Příběh ze světa Železného druida
[1] Inkoust a pečeť
[2] Papír a krev

Neřazené díly série

Informace / Anotace ke knize: Inkoust a pečeť - Příběh ze světa Železného druida

Kevin Hearne se vrací do světa svých milovaných Kronik Železného druida ve spin-off seriálu o výstředním mistrovi vzácné magie, který řeší záhadu ve Skotsku.

Al MacBharrais je požehnaný i prokletý. Je obdařen neobyčejným bílým knírem, obdivem ke koktejlům – a jedinečným magickým talentem. Umí sesílat kouzla pomocí pečetí nakreslených čarovným inkoustem a používá své dary, aby ochránil náš svět před nepoctivými přisluhovači různých panteonů.
Ale je také prokletý. Každý, kdo uslyší jeho hlas, k němu začne pociťovat nevysvětlitelnou nenávist, takže Al může komunikovat pouze prostřednictvím psaného slova nebo aplikacemi pro řeč. A jeho učni umírají při zvláště podivných nehodách. Osobní život se mu hroutí, a tak zasvětí veškerý svůj čas práci a celou dobu se snaží rozlousknout tajemství kletby.
Ale když je jeho poslední učen Gordie nalezen mrtvý ve svém glasgowském bytě. Al objeví důkaz, že to byl zločinec. Al je tedy nucen hrát si na detektiva – a přitom se vyhýbá skutečným detektivům, kteří jsou velmi udiveni, neboť se zdá, že Ala na každém kroku doprovází smrt. Vyšetřování pečetníka provede skotským magickým podsvětím a Al bude potřebovat pomoc škodolibého skřeta, má-li přežít.

 

Externí odkazy:

[recenze] Děti noci (Sevia)
[recenze] Knihy Dobrovský (Jana Bebčáková)



WebArchiv - archiv českého webu