kniha » Děti bezejmenných
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 2
hodnotilo: 6
72%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Děti bezejmenných

Brandon Sanderson

Děti bezejmenných

série: Magic: The Gathering
díl v sérii:

Kategorie: fantasy

originální název: Children of the nameless
originál vyšel: 2018

vydání: Talpress (web) 2021


Komentáře:
snop  | ***1/2 27.11.2021 01:21

Začátek je velmi rozpačitý, drhne překlad i děj, ale pak se to srovná a je z toho taková příjemná hříčka. Neznám MtG lore, takže nevím, o kom si vlastně čtu, nicméně Dave je sympatak a Tacenta vlastne taky.

Takova hricka, necekejte nic velkeho ani propracovaneho, ale potesi to. O neco lepsi nez Odveky mec, zhruba stejne dobre jako Cisarova duse.

trudoš  | *** 14.01.2024 07:25

Asi jsem v minulosti málo hrál kartičky Magic: The Gathering. Ne, že by román skomíral v detailech, jako je funkčnost magie či zákonitosti fyziky, jen chvíli trvá zorientovat se v tom, kdo, co, proč a jak. Navíc se na knize podepsala autorova láska k epickým příběhům, kterou u dvou set stránkového příběhu nedokáže uplatnit. Úvod tak probíhá letem papírovým světem a teprve po seznámení dvou ústředních postav zpomalí natolik, aby si člověk užil i samotný děj. Ten má přitom sympatický limit dvanácti hodin, v němž postavy během jediné noci musí porazit smrtelné zlo přicházející z lesů. Koncepce zápletky pak připomíná detektivku plnou kouzelnických soubojů, sympatických démonů a milého sarkasmu. Být to povídka, fungovala by osnova o dost lépe, protože by nebylo třeba vší té specifické omáčky, potřebné k zařazení do franšízy.
Ve finále mírné zklamání, ale protože očekávání nebyla veliká, ničeho nelituji. A rovnou přiznám, že s diabolistou Davrielem by mi vůbec nevadilo se někdy znovu setkat.



WebArchiv - archiv českého webu