kniha » Křídla supů
hodnotilo:
0%
Křídla supů

George Ernest Rochester

Křídla supů

Kategorie: dobrodružná - sci-fi

originální název: Vultures of Death
originál vyšel: 1937

vydání: Toužimský-Moravec 1998


Informace / Anotace ke knize: Křídla supů

Fantastický příběh o odvaze ve světě, v němž ovládly vzduch bitevní vzducholodi.
Román je plný vzrušujících akcí a příhod, odehrává se po první světové válce a autorovy představy o letecké technice působí poněkud naivně. Nicméně boj neohroženého mladíka s vůdcem tlupy, vysoce inteligentním aristokratem, který se mstí lidstvu a hlavně Británii, plný dramatických akcí, může zaujmout toho, kdo chce nenáročnou četbu.
------------
Jiná anotace
Příběh se odehrává mezi světovými válkami. Záhadný Zoroster se vzducholodí a černými letadly loupí a vyvražďuje celá města a tibetský klášter. Náhodně se k němu připojí jako zajatec Angličan Derek, bývalý pilot. USA vyšlou na likvidaci Zorostera svou vzducholoď s letadly. Zoroster americkou vzducholoď sestřelí, ale musí se uchýlit do Grónska na opravu své vzducholodě. Derekovi se konečně podaří útěk letadlem. Po letech Derek uvidí v muzeu zlatou sošku ukradenou v tibetském klášteru a to ho vede k novému pátrání po Zorosterovi. A příběh končí svatbou.
--------------------------------
Volně citováno z redakčního doslovu: Kniha je proti anglickému originálu silně převyprávěná Mikulášem Moravcem, aby se odstranila „naivita“ autora, v době vydání roku 1937 bylo již jasné, že vzducholoď nemůže v leteckých soubojích konkurovat letadlům. V originále letadla přistávají na střeše vzducholodi, v českém vydání jsou zachytávána na spodu vzducholodi a mohou tak přistávat i bez podvozku.

 zobrazit spoiler - obsah / děj knihy 



WebArchiv - archiv českého webu