kniha » Zákon genu
má v knihovně 9
hodnotilo: 4
75%
Zákon genu
Sestavil/i:

Leoš Kyša
Václav Kotrman

Zákon genu

Kategorie: antologie

vydání: Epocha (web) 2022

odkazy: 6x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Zákon genu

Vydáno u příležitosti 200. výročí narození Johanna Gregora Mendela (20. 7. 1822 – 6. 1. 1884) a vychází pod patronací laureáta Nobelovy ceny sira Paula Nurse s předmluvami biochemika Jana Konvalinky a astrofyzika Jiřího Grygara.

Myslím, že by Mendela pobavilo, že dvě století po jeho narození ho oslaví tato kniha sci-fi povídek.

Uplynulo dvě stě let od narození otce genetiky Gregora Mendela, ale genetika je pořád pro vědu obrovskou výzvou a polem pro nové fascinující objevy. A stejně tak pro spisovatele sci-fi. U příležitosti narozenin velké osobnosti české vědy se vynikající autoři fantastiky vydali na své vlastní dobrodružné výpravy spojené s genetikou. Vypravíte se do vesmíru, setkáte s mimozemšťany, budete cestovat časem, budete se smát, bát i hloubat nad tím, co nás ještě v oblasti genetiky možná čeká a nemine, protože věda a fantastika patří neodmyslitelně k sobě. Stejně jako objevování nových příběhů a tajemství.

Do antologie přispěli tito autoři: Roman Bureš, Pavel Fritz, Jan Hlávka, František Kotleta, Jan Kotouč, Lucie Lukačovičová, Jakub Mařík, Michaela Merglová, Ondřej Neff, Julie Nováková, Martin Paytok, Tomáš Petrásek, Kristýna Sněgoňová, David Šenk, Dalibor Vácha, Lukáš Vavrečka

 

Externí odkazy:

[recenze] Děti noci (Jan Procházka)
[recenze] Naposlech.cz (Přemysl Krejčík) - audiokniha
[recenze] Čteme české autory (Jana K.)
[recenze] Knižní díra (Michal Puchovský)
[recenze] Sarden (Tereza Zelinová)
[recenze] Fantasy Planet (Zuzana Hloušková)



WebArchiv - archiv českého webu