kniha » Neohlížej se
hodnotilo:
0%
Koupit knihu:
Minotaur
Neohlížej se

Ben Cheetham

Neohlížej se

série: Sídlo Fenton
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - duchové

originální název: Don't Look Back
originál vyšel: 2018

vydání: Fobos (web) 2022


SERIE: Sídlo Fenton
[1] Neohlížej se
[2] Dům zrcadel
Informace / Anotace ke knize: Neohlížej se

OPRAVDU V SÍDLE FENTON STRAŠÍ? Po tragické smrti jedenáctiletého syna Adam a Ella usilují o to, aby se jim nerozpadla rodina. Pak se ale naskytne příležitost, která se zdá být příliš dobrá na to, aby to byla pravda. Vyhrají soutěž a mohou zdarma bydlet v úchvatně krásném sídle na poloostrově Cornish. Je v tom jen jeden háček – v sídle údajně straší.

Sídlo Fenton bylo vždy zahaleno tajemstvím. V roce 1920 se původní majitel domu, samotářský průmyslník Walter Lewarne, v nejvyšší věži oběsil. V roce 1996 zmizeli beze stopy tehdejší obyvatelé George Trehearne, jeho manželka Sofia a jejich mladičká dcera Heloise. Ani jedna záhada nebyla nikdy vyřešena.

Adam není typ člověka, který by věřil v existenci duchů. Podle něj jsou duchové prostě vzpomínky. Kamkoli v jejich stísněném domě v Londýně pohlédne, vidí svého zesnulého syna. I přes jisté pochybnosti je šance na nový začátek příliš lákavá, než aby ji nechal bez povšimnutí. Adam, Ella a jejich přeživší syn Henry se do sídla Fenton přestěhují. Zpočátku všem změna scenérie dodá novou chuť do života. Ale jak dům začíná prozrazovat svá tajemství, začnou mít podezření, že v něm nejspíš nebudou sami…

 



WebArchiv - archiv českého webu