kniha » Mlok 2021
má v knihovně 6
hodnotilo: 2
85%
Mlok 2021
Sestavil/i:

Jiřina Vorlová

Mlok 2021

Sbírka vítězných prací Ceny Karla Čapka za rok 2021

Kategorie: fantasy - sci-fi - antologie

vydání: Cena Karla Čapka 2022


Informace / Anotace ke knize: Mlok 2021 - Sbírka vítězných prací Ceny Karla Čapka za rok 2021

Nová sbírka české sci-fi a fantasy prozrazuje, že známe vítězné autory a jejich práce. Už tradičně: tři mikropovídky, pět krátkých povídek, pět povídek a jedna novela… Dozvíte se, jak dopadne chirurgický zákrok na mimozemšťanovi, jak vyzrát na šikanu a nač je vílám „shift“. Jaké jsou svatební starosti androidů, proč a kdy cestovat časem, jak se zbavit divného elektrikáře, jsou-li androidky sexuální otrokyně a kde hledat zóny nejbrutálnějšího vraždění. Pak zde máme kolabující město, Kosmické letectvo republiky československé, strastiplné cestování ke smíru bohů, překvapivý život marsovských sond a tragické šarvátky mutantů. Zakončíme napínavým vyšetřováním vraždy astronauta.

Obsah:
[0a] Jiřina Vorlová: Jak se dělá Mlok. [úvod]
[1] Mikropovídky. ([1] Václav Dvořáček: Radikální řez. [2] Veronika Salášková: Mozaika. [3] Jan Vrána: Inspekce.)
[2] Krátké povídky. ([1] Eliška Mostecká: Jako lidé. [2] Dávid Mamrilla: Takmer bezvýznamný chlap. [3] Kateřina Němcová: Duch. [4] Štěpán Tůma: Inguquko. [5] Jana Pavloušková: Pobyt v lázních.)
[3] Povídky. ([1] Vlastimil Boháč: Město kalných sluncí. [2] Jan Dubský. [3] Lucie Metějíčková: Město růží. [4] Jana Plauchová: Marťanská odysea. [5] Kristýna Obrdlíková: Trh.)
[4] Novela. (Marie Domská: Voják nepláče.)
[0b] Radmila Tomšů: Nikdy není pozdě. [doslov]

 



WebArchiv - archiv českého webu