kniha » Ariadna
hodnotilo:
0%
Ariadna Více vydání = více obálek.

Jennifer Saint

Ariadna

Kategorie: fantasy

originální název: Ariadne
originál vyšel: 2021

vydání: Beta (web) 2021; Tatran (web) 2022


Informace / Anotace ke knize: Ariadna

Krásná Ariadna, dcera mocného krétského krále Mínóa, vyrůstá se svými sourozenci v paláci, v jehož podzemí je uvězněný Mínótauros, napůl býk, napůl člověk. Jednou z jeho dalších obětí se má stát mladý athénský princ Théseus, ale Ariadna se do něj zamiluje a pomůže mu. Její nit ho bezpečně vyvede ze zrádného labyrintu.

Ale co se stane poté, co je monstrum poraženo a princezna odejde s hrdinou? Zajistí jí rozhodnutí zradit Krétu šťastný konec? Ve světě, kde rozhodují muži – a vrtkaví bohové, není nic jisté.


Jennifer Saintovej sa podarilo očarujúco prerozprávať príbeh starogréckeho mýtu o Theseovi a Minotaurovi. Ariadna a jej sestra Faidra sú dcéry hrôzostrašného kráľa Minoa. Počas svojho dospievania počúvajú ozvenu Minotaurových kopýt v labyrinte pod palácom. Minotauros si každoročne žiada obetu v podobe mladíka alebo devy z Atén. Ariadna je nádherne vyrozprávaný príbeh ženy, ktorá trpí osudom väčšiny žien, čo prežívajú útrapy s egoistickými mužmi. Ariadna je strhujúci príbeh o láske a strate.


Jiné ocenění :
2021 – Goodreads Choice Awards – Best Fantasy – 5. místo


 



WebArchiv - archiv českého webu