kniha » Kriaky
má v knihovně 1
hodnotilo: 1
0%
Kriaky

Lukáš Polák

Kriaky

Kategorie: fantasy - horor

vydání: vlastním nákladem 2021


Informace / Anotace ke knize: Kriaky

Román rozpráva príbeh o záhadnom jazere v dedine Kriaky, ktoré má nepriaznivý vplyv na tamojších obyvateľov a postupne ich mení na neľudské bytosti. Autor tu spája prvky typické pre dvoch hororových velikánov. Dedinka plná bizarných postáv, kriminálna zápletka a mysteriózna atmosféra ako od Stephena Kinga a príšery z temných svetov, aké nájdete len v dielach majstra H.P. Lovecrafta. Spojením týchto dvoch svetov vzniká jedinečný príbeh, ktorý nielen zaujme a vystraší, ale aj pobaví.

Príbeh otvorí bežný obyvateľ dediny Kriaky – Sedloš Gusto. Ten verí rôznym poverám spájajúcim sa s jazerom. Jedného dňa sa počas práce pri jazere namočí do jeho vôd a od toho okamihu sa mu začnú diať nevysvetliteľné ve­ci.

Druhým oknom do deja je mladá a vždy vysmiata Ester, ktorá rada maľuje obrazy detí. Na svoju minulosť v dedine Kriaky zabudla až do momentu, keď namaľovala najčudnejší obraz svojho života.

Treťou dejotvornou postavou je hulvátsky detektív Rúfus. Počas svojho pôsobenia v polícii sa nevedel ovládať a bol prepustený, no kariéru sa rozhodol obnoviť vo vlastnej detektívnej agentúre. Jedného dňa k nemu zavíta extravagantná dáma, ktorá mu ponúkne bohatý honorár za to, aby zašiel do jej rodnej dediny Kriaky a vypátral zmiznutú mŕtvolu jej dcéry.

Viac už objavíte sami v dedine Kriaky.

 



WebArchiv - archiv českého webu