kniha » Pevnost 2022/11
má v knihovně 4
hodnotilo: 3
73%
Pevnost 2022/11

Martin Fajkus

Pevnost 2022/11

Kategorie: časopis

vydání: Nowakowska (web) 2022


Z nebes pod zemi
Kdysi tu byla města

Úplné informace najdete pod záložkou povídky
Informace / Anotace ke knize: Pevnost 2022/11

Na perutích brněnského Comic-conu junior, League of Legends a české fantastiky přilétá nová podzimní Pevnost. Volejte sláva, tři dny se radujte, taste meče a… hezké čtení všem!

Málokdo čekal, že se velký pražský Comic-Con dočká svého menšího bratříčka, nicméně nemožné se stalo skutkem. Proto všichni během tohoto víkendu hajdy do Brna, ať nám Junior hezky prospívá a dobře se mu daří. Potkat tam můžete třeba i NOAHA HATHAWAYE, Atreje z Nekonečného příběhu. Mezi tím si ale ještě dáme vizitaci do vesmíru nekonečného boje LEAGUE OF LEGENDS, pokud vás tedy zajímá, co to znamená „gankovat nooby“ a proč tuhle hru paří přes sto milionů lidí ze všech koutů planety. Mimochodem, LOLko se nám propracovalo i na stránky knih, zásluhou čehož vám nyní můžeme představit ZNIČENÍ od Anthonyho Reynoldse. A z kin už se o slovo hlásí listopadový druhý BLACK PANTHER a Wakanda, připravená se vyrovnat nejen se smrtí svého krále. V seriálech pak najdete CYBERPUNK EDGERUNNERS a mnoho dalších dobrot a hned za nimi na vás čeká SYLVESTER „Radagast“ MCCOY a také všemi vyhlížené pokračování PRINCEZNY ZAKLETÉ V ČASE, parádní tuzemské pohádky, která se rozhodně nestydí za svoje fantastické kořeny. A rovnou přihazujeme solidně vyvedený rozhovor s hlavními tvůrci Petrem Kubíkem, Lukášem Paříkem a Viktorem Krištofem.

V literární sekci představujeme temnou, surovou, špinavou a parádně napsanou fantasy Jakuba Hozy JAKO SMRT SAMA a nesmíme zapomenout na Vladimíra Šlechtu a jeho vyťukanou postapokalyptickou sci-fi OSTROV. Zajímavý čtenářský zážitek nicméně slibují také ŽELEZNÁ VDOVA, ZPĚV STRAKY a TAJEMNÁ ŘEKA BAMBUSOVÉ ŘÍŠE. Povídkami pak do tohoto čísla přispěli Magdaléna Radimská a Radovan Kolbaba, úspěšní autoři z letošního ročníku Literární soutěže Vidoucí. Zároveň připomínáme OPERACI ARMAGEDON od Ondřeje Neffa a dlouho vyhlížený SVĚT V BOUŘI od Kristýny Sněgoňové, která si na nás zároveň udělala čas ve jménu krátkého rozhovoru. V kreslených stránkách pak nakoukneme na ZLATÝ VĚK v ZÁMKU A KLÍČI, čtvrté DARKNESS KOMPENDIUM, krvavým sametem nás obalí VELVET a spoustu lásky na svět přinese i nabroušený CHAINSAW MAN. Zatímco z her si nejvyšší hodnocení tentokrát odnesl ANKH: BOHOVÉ EGYPTA, z historické sekce po svých čtenářích pokukují NESMRTELNÝ MARŠÁL DELA PALISSE a PAUL VON HINDENBURG. V Hlasu fandomu pak kynou na pozdrav dobrodruzi, co jsou věčně NA TAHU, a nový DRAČÍ KALENDÁŘ 2023. A ani to zdaleka není konec a v příštím čísle si dáme AVATARA!!! Ať se vám hezky čte, moc vás všechny zdravíme!!!

 



WebArchiv - archiv českého webu