kniha » Gallant
chce si přečíst 1 | má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Gallant Více vydání = více obálek.

V. E. Schwab

Gallant

Kategorie: fantasy

originální název: Gallant.
originál vyšel: 2022

vydání: Slovart (CZ) 2022; Slovart (SK) 2022


Informace / Anotace ke knize: Gallant

Šestnáctiletá Olivia Priorová postrádá tři věci: matku, otce a hlas. Jedinými společníky jsou jí přízraky, které vídá kolem sebe, a matčin deník zachycující matčinu rozbouřenou duši. Pak ale dostane dopis od strýce, kterého nikdy nepoznala, s pozváním na jeho panství – Gallant. Když však Olivia dorazí, zjišťuje, že strýc je mrtvý a dům prázdný, až na jejího bratrance Matthewa a pár sloužících.

Gallant je dům tajemství. Dům osaměle střežící místo, kde mají přízraky velkou moc. Olivia hledá odpovědi na otázky ohledně své rodiny a své minulosti, a přitom objeví temný odraz všeho, co znala, prastarou říši, kde mají duchové pevné obrysy a kde na ni čeká temný pán domu…


Olivia Priorová je nemá sirota, ktorá vyrastala v dievčenskej škole a všetko, čo vie o svojej minulosti, pochádza z matkinho denníka – ktorý, ako sa zdá, sa končí šialenstvom. A potom príde list, čo ju volá domov – do Gallantu. No keď tam dorazí, nikto ju neočakáva. Ona však nemieni odísť zo sídla, v ktorom má prvý raz v živote pocit domova, a to aj napriek tomu, že jeho chodby sú plné nezreteľných prízrakov a bratranec Matthew sa k nej správa odmietavo.

Olivia vie, že Gallant skrýva tajomstvá, a je odhodlaná ich odhaliť. Keď v správnu chvíľu prekročí rozpadajúci sa múr, nájde za ním miesto, ktoré je Gallantom – a súčasne ním nie je. Dom upadá, prízraky sú tu hmotné a všetkému vládne záhadný pán. Olivii sa ponúka možnosť pochopiť, čo zničilo celé generácie jej rodiny a odkiaľ možno pochádzal jej otec.

Vždy chcela niekam patriť, teraz sa však musí rozhodnúť, či sa pridá k odkazu Priorovcov, ktorí chránili náš svet pred pánom domu, alebo zaujme svoje miesto po jeho boku.


Jiné ocenění :
2022 – Goodreads Choice Awards – Best Young Adult Fantasy & Science Fiction – 1. místo


 



WebArchiv - archiv českého webu