kniha » Pověz včelám, že se nevrátím
hodnotilo:
0%
Pověz včelám, že se nevrátím

Diana Gabaldon

Pověz včelám, že se nevrátím

série: Cizinka
díl v sérii: 9

Kategorie: fantasy

originální název: Go Tell the Bees That I Am Gone
originál vyšel: 2021

vydání: Omega (web) 2022

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Pověz včelám, že se nevrátím

Možná je nejbezpečnější ukrývat se v minulosti… Ovšem nic není tak nebezpečné, jako tam žít…

V roce 1746 od sebe Jamieho Frasera a Claire Randallovou rozervalo jakobitské povstání a trvalo jim téměř dvacet let, než se opět našli. Nyní hrozí, že jim stejné strasti přivodí americká revoluce.

Píše se rok 1779 a Claire a Jamie se na Fraserově hřebeni konečně znovu shledali se svou dcerou Briannou, jejím manželem Rogerem a jejich dětmi. Splnil se jim tak sen, který považovali za neuskutečnitelný.

Avšak otřesy války jsou znatelné i na venkově v Severní Karolíně. V koloniích panuje značné napětí a politika rozdmýchává tak žhavé vášně, ze kterých by i čertovi bylo horko. Jamie dobře ví, že se jeho nájemníci staví na různé strany a že nebude trvat dlouho, než se válka ukáže i na jeho prahu.

Brianna a Roger mají své vlastní starosti: mohlo by je dohnat nebezpečí, které je přimělo k útěku z dvacátého století. Občas se musejí ptát, zdali jsou útrapy osmnáctého století – jako nemoci, hlad a hrozba války – pro jejich rodinu vskutku bezpečnější volbou.

Mezitím se znepřátelené armády pomalu blíží k Fraserově hřebeni. A jelikož je rodina konečně pohromadě, pro Jamieho i Claire je v sázce víc než kdy dřív.


Jiné ocenění :
2022 – Goodreads Choice Awards – Best Historical Fiction – 3. místo


 

Externí odkazy:

[recenze] Luciina zašívárna (Lucy Lillianne)



WebArchiv - archiv českého webu