kniha » Dcera měsíční bohyně
chce si přečíst 1
hodnotilo:
0%
Dcera měsíční bohyně Více vydání = více obálek.

Sue Lynn Tan

Dcera měsíční bohyně

Kniha vyšla i pod názvem:
Dcéra bohyne mesiaca
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Nebeské království
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - romantika

originální název: Daughter of the Moon Goddess
originál vyšel: 2022

vydání: Motýľ (web) 2022; Ocelot (web) 2023


SERIE: Nebeské království
[1] Dcera měsíční bohyně
[2] Srdce slnečnej bojovníčky
Informace / Anotace ke knize: Dcera měsíční bohyně

Strhujúci romantický fantasy román inšpirovaný legendou o čínskej bohyni mesiaca, Čchang-e, v ktorom sa hlavná hrdinka v snahe zachrániť svoju matku postaví zoči-voči najmocnejšiemu nesmrteľnému cisárovi v kráľovstve, a vydá sa na nebezpečnú cestu.

Sing-jin vyrastala na mesiaci a je zvyknutá na osamelý život. Netuší, že ju tam ukrývajú pred mocným nebeským cisárom, ktorý odsúdil jej mamu na život vo vyhnanstve za to, že ukradla elixír nesmrteľnosti. Keď sa však u Sing-jin prejavia magické schopnosti a jej existencia je odhalená, musí opustiť nielen svoj domov, ale aj mamu.

Sama, vystrašená a bezmocná prichádza do Nebeského kráľovstva, krajiny zázrakov a tajomstiev. Zatají svoju pravú identitu a využije príležitosť učiť sa po boku korunného princa, pri ktorom sa zdokonaľuje v lukostreľbe a mágii, aj keď medzi ňou a mladým cárovičom vzplanie vzájomná vášeň.

Aby zachránila svoju mamu, Sing-jin sa vydáva na nebezpečné dobrodružstvo, bojuje s legendárnymi tvormi a krutými nepriateľmi na Zemi aj nebeskej oblohe. No keď príde zrada a kráľovstvo ohrozí zakázaná mágia, musí sa vzoprieť nemilosrdnému nebeskému cisárovi, aby si splnila svoj sen – uzavrie nebezpečnú dohodu, ktorá rozhodne, či stratí všetko, čo milovala, alebo uvrhne kráľovstvo do chaosu.

Dcéra bohyne mesiaca predstavuje okúzľujúcu dvojdielnu romantickú sériu, v ktorej sa snúbi staroveká čínska mytológia s podmanivým svetom nesmrteľnosti a mágie, stratou a obetou – kde láska súperí so cťou, sny prinášajú sklamanie a kde napokon víťazí nádej.


Sing-jin vyrůstá na Měsíci, takže je uvyklá samotě, ale nemá nejmenší tušení, že je ukrývána před obávaným Nebeským císařem, který její matku vyhnal za krádež elixíru nesmrtelnosti. Když však magie Sing-jin vzplane a její existence je odhalena, je nucena uprchnout z domova a svou matku opustit. Sama, bezmocná a vystrašená, se vydává do Nebeského království, země plné zázraků a tajemství. Skrývajíc svou identitu, chopí se příležitosti trénovat po boku císařova syna, zdokonalí se v lukostřelbě a magii, zatímco se mezi ní a princem rozhoří vášeň.

Aby zachránila svou matku, vydává se Sing-jin na nebezpečnou výpravu, při níž se střetává s legendárními bytostmi a krutými nepřáteli. Když se však objeví zrada a zakázaná magie ohrožuje království, musí se kvůli svému snu postavit nelítostnému Nebeskému císaři a uzavřít nebezpečnou dohodu, v níž se rozhoduje mezi ztrátou všeho, co miluje, a uvržením království do chaosu.


Jiné ocenění :
2022 – Goodreads Choice Awards – Best Debut Author – 2. místo
2022 – Goodreads Choice Awards – Best Fantasy – 6. místo


 



WebArchiv - archiv českého webu