kniha » Megamonštrum
hodnotilo:
0%
Megamonštrum Více vydání = více obálek.

David Walliams

Megamonštrum

Kniha vyšla i pod názvem:
Superstrašlivák
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: fantasy - humorná - pro děti a mládež

originální název: Megamonster
originál vyšel: 2021

vydání: Argo (web) 2023; Slovart (SK) 2023


Informace / Anotace ke knize: Megamonštrum

Svetoznámy britský komik a autor detských bestsellerov David Walliams nenapísal len príbeh o kráľovnej, čo si ukradne vlastné korunovačné klenoty, najhorších deťoch na svete či chalanovi v sukni. Tentoraz vám ponúka ešte niečo oveľa horšie.

Na sopečnom ostrove uprostred vôd plných ľudožravých žralokov stojí Krutá škola. Vyučovanie je tu príšerné, jedlo odporné a učitelia desiví. Najstrašnejšia je však záhadná učiteľka prírodovedy – Doktorka Dokturka. Keď sa v škole ocitne dievčatko, ktorému všetci hovoria Klaunka, rýchlo si uvedomí, že tu niečo riadne smrdí. Postupne odhaľuje tajomstvá hroznej školy, nájde fakt podivné okuliare a monštrátor. Že čo to je? No predsa stroj na výrobu príšer.

A čo sa stane, ak spojíš všetky najohavnejšie, najstrašnejšie a najpríšernejšie príšery do jednej? No predsa MEGAMONŠTRUM!


Na sopečném ostrově uprostřed moře hemžícího se žraloky stojí škola pro mladistvé provinilce zvaná U Nemilosrdných: vyučování je jedna velká hrůza, jídlo ve školní jídelně se skoro nedá pozřít a učitelé dětem nahánějí strach – zvláště učitelka přírodovědy doktorka Doctorrová. Holčička, které nikdo neřekne jinak než Legrácka, je ve škole nováček, ale brzy zjistí, že se tam děje něco hodně divného… a že v tom má prsty doktorka Doctorrová, zvláštní brýle a Strašlifikační stroj.

Nakonec se ocitne tváří v tvář opravdovému, živému Superstrašlivákovi. Zdá se, že před děsivým osudem není úniku. Jenže to neznáte Legrácku!

 



WebArchiv - archiv českého webu