kniha » Irgur
chce mít v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Irgur

K. Ploig

Irgur

série: Tajomstvo veže
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

vydání: vlastním nákladem 2023


SERIE: Tajomstvo veže
[1] Irgur
Informace / Anotace ke knize: Irgur

Jedna dcéra kráča v ústrety osudu, druhá proti nemu bojuje. Tretia nevie, že jej cesta sa už začala. Čoskoro sa stretnú a naplnia osud predpovedaný na začiatku vekov.

Hrdinkou úvodnej knihy štvordielnej série je zlodejka Inuq. Má pätnásť rokov, je sirota a žije v presvedčení, že jediné, na čo dokáže využiť svoju Silu, je otváranie zámok. Nemá nijaké ambície, túži len po tom, aby jej bohovia vďaka poslednej, mimoriadne riskantnej krádeži, dopriali možnosť opustiť rodný Irgur a začať odznovu na mieste, kde ju nik nepozná. Osud má však pre ňu nachystané úplne iné karty.

Zločincov trestajú deportáciou a popravou, no Inuq dostáva nečakanú šancu vykúpiť sa. Hoci s odporom a pochybnosťami, ponuku prijíma a v sprievode rytierov sa ako zajatkyňa vydáva na nebezpečnú výpravu k starobylej veži uprostred lesa posadnutého démonmi, aby získala vzácny predmet v nej ukrytý.

Akú cenu však bude ochotná zaň zaplatiť? Čo všetko bude treba obetovať, aby sa dostala až do cieľa? A pre koho by to všetko mala vôbec podstúpiť? Putovanie k veži sa pre Inuq postupne stáva cestou k pochopeniu vlastnej podstaty. Pomohlo by jej, keby prijala to, čo jej iní naznačujú a čo sa ona sama tak urputne snaží poprieť.

Je jedna z troch. Je mocná. Je Vyvolená. Zatiaľ však o tom ešte nevie.

 



WebArchiv - archiv českého webu