kniha » Strašidelné Vánoce na hradě
hodnotilo:
0%
Strašidelné Vánoce na hradě

Michala Dvořáková

Strašidelné Vánoce na hradě

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

vydání: Klika (web) 2023


Informace / Anotace ke knize: Strašidelné Vánoce na hradě

Adriana s malou Valerií žijí ve starém hradě obydleném strašidly. Nyní se blíží zimní čas a vše s ním spojené. Proto se všichni rozhodnou na malou chvíli odložit starosti stranou a vystrojí Valerii ty nejkrásnější svátky zimy na zemi.

Zatímco Adriana s bílou paní Josefínou se pokusí připravit hrad na nejoblíbenější svátky v roce – Vánoce, zcestovalý vodník Brčálek míří do Grónska pro sníh.

Drak Uhlák nešetří ironickými poznámkami a odmítá držet půst kvůli zlatému prasátku. Čarodějka Háta experimentuje se starým receptem Vánočníkem a Dumák má obavy, aby onen recept nezpůsobil všem žaludeční potíže. Upír Jurák zase všechny překvapí neobvyklým cukrovím – Krvesajkami. Z čehopak asi budou?

Jejich přípravy probudí Lucifera, který se rozhodne po dlouhé době hrad navštívit. Spolu s ním vtrhne dovnitř i banda čertů.

Hrad ozdobí krom sněhu i neobvyklá vánoční dekorace. Nejen z oken kuchyně, ale i ze sklepení se line podivná vůně cukroví, které překvapí svou chutí, složením, ale i vzhledem všechny, kteří se se na ně odváží alespoň pohlédnout.

 



WebArchiv - archiv českého webu