kniha » Vezmi si skafandr a běž
chce si přečíst 2 | má v knihovně 57
hodnotilo: 40
63%
Vezmi si skafandr a běž Více vydání = více obálek.

Robert A. Heinlein

Vezmi si skafandr a běž

Kategorie: sci-fi

originální název: Have Space Suit - Will Travel
originál vyšel: 08/1958

vydání: And Classic 1997; Wales (web) 2005


Komentáře:
knedle  | *** 09.03.2009 18:55

Číst se to dá ale sláva žádná, ale stále čekáte nějaké to koření, ale bohužel celá kniha je nemastná, neslaná. Hlavní hrdina mi chvílemi připomínal mladou Ocelovou krysu. Po odhalení budoucího soudu jsem si už už říkal „konečně“ – ale opět nevyužitá myšlenka.

Pokud už nemáte co číst, klidně si tuto knihu dejte, ale jinak bych se poohlédl po něčem záživnějším.

CyberMageFroll  | *1/2 04.05.2010 00:53

Slibně a zajímavě se rozvíjející příběh je náhle zlomen do akčního boje dětí se zlými mimozemšťany aby to vše vyvrcholilo úvahou na téma zločin a trest. Je mi líto, ale takovýto guláš mi nepřišel jako moc chutný.

Fox85  | *** 19.05.2011 19:55

Tahle kniha se nese ve stejném duchu jako Tunel do nebes nebo třeba Mezi planetami. Ústřední postavou je mladý muž, který opět díky své inteligenci a hlavně snaze něco dokázat dělá všechno s větší nasazením (hlavně co se týká získávání vědomostí), což mu samozřejmě v nadcházejících dobrodružstvích a případných setkání s nebezpečím nebo neznámem pomáhá nebo dokonce zachraňuje život. Je tu zase pár zajímavých myšlenek a taky nápadů, ale jsou bohužel nevyužité, jakoby se autor bál, že by hlubší myšlenky mladý čtenář (protoe těm je tohle dílo bezesporu určeno) pravděpodobně nepochopil. Bohužel ani nějaké té „akce“ se tu také nedočkáme. Což o to, čte se to dobře, nenudí to (až na některé pasáže, kdy si například hrdina opravuje a vylepšuje skafandr, a které znějí jak neúplný návod na konstrukci domácího rádio podle příručky mladých svišťů), ale na zkušeného autora, jakým R.A.Heinlein určitě je, je tohle zatraceně málo.

Neferit  | **1/2 26.03.2014 11:29

Kdysi jsem četla a pamatuji se, že mě to docela bavilo. Jelikož už si ale ani za boha nevzpomenu, co přesně mně vlastně bavilo, tak dávám poloviční hodnocení, protože nemůžu knihu, u které si pořádně nevzpomen, o čem vlastně byla, ohodnotit líp.



WebArchiv - archiv českého webu