kniha » Hardcore Mona Lisa
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 6 | má v knihovně 51
hodnotilo: 32
71%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Hardcore Mona Lisa Více vydání = více obálek.

William Gibson

Hardcore Mona Lisa

Kniha vyšla i pod názvy:
Zběsilá jízda
Mona Lisa na plné gule

(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Sprawl
díl v sérii: 3

Kategorie: sci-fi - cyberpunk

originální název: Mona Lisa Overdrive
originál vyšel: 06/1988

vydání: Návrat (web) 1998; Laser (Euromedia Group) 2021; Slovart (SK) 2023

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
ledman  | nehodnoceno 20.06.2008 00:15

Původně jsem chtěl opravdu hodnotit, ale překlad mě od toho odradil a počkám si až přelouskám originál. Věty nedávající smysl a navrch ještě podivný přepis názvu známé Tokijské čtvrti (Šinjuku je jakýsi česko-anglický hybrid) – to opravdu nemusím.

Gaarq  | nehodnoceno 25.06.2011 10:09

vydání z návratu nečitelné díky totálně nezvládnutém překladu. nečíst, radši přečíst recenzi richarda podaného, nebo nové vydání!

edit 170521: komentář k novému vydání – zůstaňte naladěni na naši stanici, nejdřív ale piranesi ;)

jirikk  | ***** 18.05.2021 22:29

Hodnoceno vydání Laser, 2021. Fenomenální závěr skvělé trilogie, potěší silná návaznost na Neuromancera, která mi v Hraběti trochu chyběla. Každopádně finále, jak má být, postavy předchozích dvou dílů na scéně, jejich osudy se pěkně protnou a dovysvětlí. Subjektivně z celé trilogie možná přeci jen nejslabší, přesto stále skvělé a vzhledem k roku vzniku (1988!) ohromně vizionářské. Gibson je prostě jeden z těch mých úplně nejmilejších…

Dilvermoon  | **** 19.12.2021 19:10

Hodnotím vydání Laser 2021. Celý Sprawl jsem dal v rychlém sledu za sebou a byla to dobrá volba. Mona Lisa odkazuje na Neuromancera mnohem více než Hrabě nula, děj je spletitý a při delší pauze si nedělám žádné iluze o tom, že bych se alespoň přiměřeně orientoval. Mona Lisa rozhodně není ani zdaleka polopatická (to Gibson nikdy), ale pořád byla pro mě přehlednější než Hrabě nula, kde jsem musel několikrát listovat zpět. Gibson opravdu nepěstuje vatu, děj je rychlý a je na čtenáři, zda to všechno pobere. A to se bavíme o (na současné poměry) útlých knihách. Ale i to stačí. Pokud bych ale porovnal Sprawl a Bridge, tak druhá jmenovaná série se mi přece jen líbila o něco více. Možná Gibson vyzrál nebo je znát jeho příklon do klidnějších vod science fiction.



WebArchiv - archiv českého webu