kniha » Hvězdy jako prach
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 5 | má v knihovně 102
hodnotilo: 63
73%
Hvězdy jako prach Více vydání = více obálek.

Isaac Asimov

Hvězdy jako prach

série: Galaktická Říše / Trantorské Impérium
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Nadace

Kategorie: sci-fi

originální název: The Stars, Like Dust
jiný (obecně známý) název: The Rebellious Stars
originál vyšel: 1951

vydání: AF 167 1995; Triton (web), Argo (web) 2013

odkazy: 1x [ukázka]


Komentáře:
Duirin  | **** 08.02.2006 19:22

Zajímavá kniha, jen o chlup horší než Oblázek na obloze, ale občas je děj trochu rozvláčný. Na druhou stranu se můžeme docela pobavit nad hraným chováním strýce Gillberta (ale pouze v první polovině). Popis paličatosti hlavního hrdiny Birona Farrilla mě dost ubíjel, i když se nakonec ukázalo, že byla cílená.

avatar2  | **** 16.10.2009 21:08

Jedno z lepších děl ve svém malém subžánru politicko-logicko-sociologické sci-fi, na který byl Asimov expert. Kniha při menším rozsahu nenudí a mně četbu příjemně zpestřovala postava tyrantského bosse Aratapa, který by si zasloužil vlastní knihu. Vůbec si myslím že Asimovův postup – nastavíme očekávání tak, že se jedná o boj hodných proti zlým, abychom později ukázali že věci nejsou zcela černobílé – tu velmi dobře zafungoval. Jak už psal Yerry, posledních pár vět obrázek o knize trochu shodilo, ale třeba to měl být vtip.

Speedemon  | ***1/2 09.12.2012 11:30

Povedený kratičký příběh ze světa Nadace. I přes svou délku toho příběh dokáže dost nabídnout. Knihu hodnotím vcelku kladně, nenudil jsem se a často byla napínavá. Konec byl sice zbytečný, ale dalo se to čekat. Do dopravního prostředka jako dělané.

Phoenix  | **** 22.08.2015 19:02

Od Asimova mám přečtené téměř vše a většinou jeho děl jsem nadšená, ale tady mi ten příběh úplně nesedl. S časovým odstupem mám docela problém si vybavit hlavní postavu a o co šlo v příběhu už jen matně vzpomínám. Knížka to byla dobrá (psal to Asimov, že?), ale dokážu vyjmenovat mnoho lepších:-)



WebArchiv - archiv českého webu