kniha » Jádro pudla
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 101
hodnotilo: 57
75%
Jádro pudla Více vydání = více obálek.

Ondřej Neff

Jádro pudla

série: Pán Modrého meče
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

vydání: Albatros (web) 1984; Wolf Publishing (web) 2006

odkazy: 2x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
malarkey  | ****1/2 18.01.2007 15:48

Edice Pevnost kniha č. 17 – Jádro pudla. Příběh Rad Haagera, mě ihned ze začátku knihy hodně zaujal. Člověk se postupem času dozvídá zajímavé věci ohledně minulosti a nestačí se divit. Každá postava v příběhu je velice originální a dodává příběhu patřičný šmrnc. První ze tří (čtyř) dílů je velice zdařilý a těším se na další díly co v Edici vyjdou. Proč v závorce jsou čtyři? Ondřej Neff hodlá pro Pevnost napsat čtvrté pokračování a doufám, že mu to nakonec vyjde a příběh tím nabyde na úspěšnosti. 9/10

shpina  | *** 15.11.2009 07:55

Pro Neffovo příznivce povinnost. Ostatní si v současné záplavě dobrodružného čtiva najdou i lepší. Příběh se slušně rozjíždí. nicméně zhruba v polovině ztrácí náboj. Také mi nebyla jasná motivace několika postav. Je vidět, že jde o prvotinu, navíc už letitou, i přesto však dokáže pobavit.

Sherudan  | **** 15.08.2021 10:14

Nejslabším místem knihy, které mi zabránilo dát 100%, je paradoxně motiv, kolem kterého celá vznikla – tedy omylem zinteligentněný pes. Samotná původní povídka ve Vejci naruby mne nijak extra neuchvátila, je to takový trochu dikobrazí humor, a v textu románu působí jako pěst na oko, jako naprosto neorganická komická vložka. V dalším průběhu děje je pak telepatický Terr zbytečně používán jako deus-ex-machina všude tam, kde se Ondřejovi nechtělo vymýšlet originálnější způsob, jak vyvést hrdiny z průšvihu.



WebArchiv - archiv českého webu