kniha » Agenti světla a temnoty
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 64
hodnotilo: 81
85%
Agenti světla a temnoty

Simon R. Green

Agenti světla a temnoty

série: Noční strana
díl v sérii: 2

Tato kniha je částí i jiných knih: Do Noční strany

Kategorie: urban fantasy - detektivní

originální název: Agents of light and darkness
originál vyšel: 2003

vydání: Polaris (web) 2005

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | *** 13.05.2007 21:23

Poměrně až moc krátká akčňárna s prvky noir a sympatickým černým humorem, kterého tam bohužel není dost.

Speedemon  | **** 20.07.2007 10:40

Pokračování je svým způsobem lepší než první díl. Na plný počet to však nestačí. John se po svém minulém případu usadil v nové kanceláři a pracuje na Noční straně. Nyní ho kontkatuje vyslanec Vatikánu aby pro něj našel pověstný Nesvatý grál. U Johna jakožto specialistu pro hledání věcí hledají pomoc různá stvoření a dokonce i andělé – nemilosrdná stvoření Shůry i Zdola. Příběh je výborný a vše podkresluje kouzelný černý humor. Toho je tu podle mě akorát. Kdyby autor přidal na vtipnosti, tak by se z knihy stala spíše groteska. Takže jediné čemu jsem ubral * je plytkost postav. Zatím nemají dostatečnou hloubku, kterou požaduji u knih s plným počtem.

MirabelkaP  | *** 22.03.2010 19:31

Slabší než první díl, méně čtivé, méně napínavé… kromě andělů jsou „záporné postavy“ spíš směšné (hlavně když si je podle autorova popisu představíte), moc absurdit i na Noční stranu vykreslenou v prvním díle, černého humoru bych ocenila víc… Rozhodně vyhrála první a poslední kapitola…

jethro.tull  | **** 27.03.2010 07:45

Tento díl se mi zdál slabší než předchozí, ale naštěstí je tu na rozdíl od 1. knihy série trochu víc humoru, který mám u Greena tak rád, suchého černého humoru. Zvláště ze začátku knihy (svěcená sodovka, špetka Elvise, v případě apokalypsy rozbijte sklo) jsem se dost bavil.

Karas  | **** 22.04.2010 07:52

Trochu akčněji pojatý díl plný války andělů a hledání nesvatého grálu. Autor se nesnaží moc rozpitvávat charaktery postav, které většinou jsou výrazné nějakým hlavním rysem. Od těchto knížek nejde čekat nijaké velké úvahy. Kniha podle mne dobře dávkuje to co by měla dávat kniha tohoto typu (akci, drsné hlášky, trochu humoru a dobře nastíněné prostředí). S trochou fantazie si lze toto prostředí dobře vychutnat.

gruno  | ** 11.10.2019 14:11

Pre mňa sklamanie. Až také, že po tejto sérii už nesiahnem. A to UF milujem.



WebArchiv - archiv českého webu