kniha » Sítě, kanály a stoky
v Top10 1 | chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 5 | má v knihovně 22
hodnotilo: 23
92%
Sítě, kanály a stoky

Karel Veverka
Petr Heteša

Sítě, kanály a stoky

Kategorie: sci-fi - cyberpunk - fanbook

vydání: SFK Winston Praha 1989

odkazy: 1x [info]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [10] FerryH 27.11.2023 21:21  

@Sherudan[9]: … no ja realne cisla nemam… takze dukaz take ne
Ale Vasek to prodaval jeste v devadesatkach … podle mne se toho prodalo mnohem vic, nez tusime a take se toho mnohem vic dotiskovalo … ostatne ja sam mam tri kusy a mival jsem jich asi 20 … zbytek se rozdal, za ty roky… :O) takze minimalne pridavat pokazde 0 k poctu vytisku a jsme asi priblizne v realu… ale zas jen v prvnim dotisku … :O))

 [9] Sherudan (editor) 27.11.2023 20:27  

@FerryH[8]: Nemyslím si. I kdyby byl náklad uváděn záměrně nižší než skutečný, odhadl bych to maximálně na nižší stovky kusů. V té době ještě nejezdily na Parcony tisíce lidí jako dnes na FF. Mnohé ukazuje i (ne)dostupnost v antikvariátech – marně jsem knihu hlídal více než dva roky, než se objevila.

 [8] FerryH 18.11.2023 00:19  

@Sherudan[7]: vzhledem k tomu, ze se to prodavalo na Parconech, ba dokonce uz i na tomtez Parconu, kde se umistila novela na 3. miste, tak se tech vytisku prodalo asi vic a jeste tentyz den, kdy vysledky byly vyhlasene – nemluve o dalsich dnech…

…u tech fanzinu a fanbooku je pocet vytisku opravdu jen to „co chteli soudruzi slyset“ – s realitou to nema nic spolecneho … odhaduji ze se toho prodalo mozna i nekolik tisic kousku …

 [7] Sherudan (editor) 17.11.2023 17:05  

Koukám na „má v knihovně“ a vyplývá mi z toho, že „legionáři“ vlastní celou třetinu původního nákladu (hurá, už mezi ty šťastné taky patřím). Zajímalo by mne, kolik výtisků ještě reálně existuje.

 [6] FerryH 22.11.2016 22:38  

Chomutov? nevim … mozna tam kluci scifacky neco delali… ale asi sem byl linej zajet :))

 [5] toms (editor) 22.11.2016 08:22  

@FerryH[4]: V Lounech nejčastěji. Ono se to postupně malinko i tam odlehčovalo a byl rozdíl mezi rokem 85 a 88. Vencu si taky vybavuju, ale spíš z těch posledních let 88–89, máš pravdu, že on byl drzejší. Mám dojem, že se jezdilo na burzu ještě do Chomutova? Sakra, už začínám být nepamětník :-(

 [4] FerryH 21.11.2016 21:18  

@toms[3]: :)) tos me takhle videl na Bustehrade nebo v Lounech? :)
ach jo to byly doby!!! ale na tech sf conech jako Parcon a pod. to bylo volnejsi a drsnejsi… takovej Slavek z Polska mel treba i 10 stolku plnejch samizdatu z polska a Venca Soukup od kereho tahlee samizdatka Hetesi take je (tvari se to jako nakladatelstvi ale byl to drsnej samizdat :))) samo-doma a na cerno tisk nekde v male tiskarne – vytistene po nocich jako melouch…), tak ten Venca mel take vzdy tak pet stolu… :))
Na tech Conech a fanovskech setkanich jsme se s tim moc neparali… a divne je ze nam to pokazde proslo! Asi fanove drzeli vic basu, i kdyz po revoluci jsme pak zjistili, ze i mezi nama bylo par spolupracovniku STB … kupodivu ale nejak vic hodnejch nez jinde… proste i estebak-scifista byl asi v prve rade scifista az pak estebak… :))

 [3] toms (editor) 19.11.2016 11:22  

@Skabandari: Ano z dnešního pohledu nejde o nic výjimečného, jenže vžij se do role fana, který přichází na burzu knih na jaře 1989 a čeká, čím ho zase kolegové překvapí. Procházíš uličkami mezi stolečky a narazíš na zarostlého kluka s dlouhými vlasy, který z baťůžku vytahuje jako svátost několik brožurek a nervózně se rozhlíží, kdo všechno je v sále… Za chvíli se přesunou velevzácné sešítky k tobě a kluk si očividně oddechne… Takhle to prostě v 80. letech na burzách chodilo a kluci jako FerryH nebo Barbar, od kterých jsem namátkou fanbooky kupoval, to mohou dosvědčit :-) Na některé knížky, filmy a asi kulturu všeobecně, se prostě dnešníma očima koukat nedá, najednou zevšední, chybí dobový podtext…

 [2] vankobra 01.12.2015 13:06  

Na tejto knihe ma fascinuje to, že je tu stále najvyššie hodnotenou autorovou knihou, napriek tomu, že autor by ju veľmi nemusí. Citujem: „Když jsem si po dvaceti letech přečetl znovu Sítě, kanály a stoky, psané tehdy společně s Karlem Veverkou, tak jsem rád, že se nezachoval skoro žádný výtisk.“ Podobný pohľad na vlastné diela asi nie je ojedinelý, ale pri čítaní tejto knihy si na to vždy spomeniem a schuti sa zasmejem, lebo si myslím, že je to výborná kniha a bola by škoda keby zmizla z povrchu zemského.

 [1] Majkl 12.06.2009 08:08  

koflak: ako komentár si to nemusel dávať a to číslo v zátvorke pri slove Antikvariát znamená, že práve jeden kus niekto predáva.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu