kniha » Světlověk
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 55
hodnotilo: 43
74%
Koupit knihu:
Minotaur
Světlověk

Ian R. MacLeod

Světlověk

Kategorie: sci-fi - fantasy - New Weird

originální název: The Light Ages
originál vyšel: 05/2003

vydání: Laser-books (web) 2005

odkazy: 3x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [6] FerryH (editor v době uložení příspěvku) 11.06.2009 18:39  

„Nádraží Perdido“ je neskutecnej odvaz! … jenze si vubec nejsem jistej jestli to je ‚true‘ New Weird … Mnno, pokud ano – jeste mozna v tom skatulkovani trochu tapu :O) – pak u mne ma stale sanci… ovsem Ian R. MacLeod jen pokud budu chtit spachat sebevrazdu nudou.. :O))

 [5] Madam Brbla 11.06.2009 18:24  

2 Majkl: Na new weirdu mě baví rozmanitost – mix fantasy, sci-fi, horroru a mainstreamu, spojení magie a strojů, lidských hrdinů i vymyšlených bizarních tvorů, reality a snových výjevů, neskutečnost prostředí (viz. třeba Armada, město z lodí v „Jizvě“ nebo morbidně temné podzemí ve „Veniss Underground“… New weird je asi spíše o pocitech než o ději… Ikdyž ne vždy, takové „Nádraží Perdido“ má dějových linií až-až. Zkrátka mě tahle literatura dokáže fascinovat, vyvolat před očima nevídané obrazy. Možná tak nepůsobí na každého;-).

 [4] Madam Brbla 11.06.2009 18:12  

FerryH: Předpokládala jsem, že mě to nechytá, protože nemám správnou atmošku:-/. Ale trošku jsi mě vyděsil, jestli je celá kniha tak popisná jako prvních 60 stran – prostředí vykreslené do nejmenšího detailu, ovšem nějak se nic moc neděje… no, uvidíme. Nechám se překvapit a dám si do mozku poznámku číst ve zvlášť trpělivé náladě).

 [3] Majkl 11.06.2009 17:47  

vidíte, mňa by zaujímalo, čo je na New Weird také dobré, že teraz z toho väčšina padá na zadok? Nech napíše nejaký znalec New Weird.

 [2] FerryH (editor v době uložení příspěvku) 11.06.2009 16:29  

!!!! diky Jano!!!! si mne totiz pripomnela, ze jsem nekdy pred par mesicema slibil tomuhle autorovi pomstu v podobe ‚ohodnoceni‘ na legii ..za ty priserne hodiny a dny ukrutne nudy co me Svetlovek nadelil kdyz sem jej cetl… tak tady to je :O)) viz komentar a hodnoceni… ;O))

… to je uleva… kdyz se konecne i ctenar muze pomstit za trpke chvile co mu knizka nadelila, tim ze ji nalezite ‚oceni‘ a verejne..
Diky ti Legie!!!! :O))

 [1] Madam Brbla 11.06.2009 11:34  

Tak tuhle knížku dávám na půl roku k ledu, abych si později užila četbu pořádně:-). K dokonalé atmosféře „Světlověku“ doporučuju podzimní nebo zimní večery, za oknem psí počasí, v domečku klid a ideálně oheň popraskávající v krbu. Číst to v parném létě, za oknem hlučné sídliště – to tak nějak není ono:-(.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu