kniha » Pekelná síra
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 21
hodnotilo: 25
91%
Pekelná síra Více vydání = více obálek.

Lincoln Child
Douglas J. Preston

Pekelná síra

série: Pendergast
díl v sérii: 5

Kategorie: fantasy - horor - detektivní

originální název: Brimstone
originál vyšel: 2004

vydání: BB art (web) 2005; BB art (web) 2016

odkazy: 1x [info]


Komentáře:
Madam Brbla  | **** 03.08.2012 14:55

V páté části série „Pendergast“ rozpoutali autoři skutečný boj dobra se zlem: v New Yorku je nalezeno příšerně zohavené tělo, u kterého je obtížné stanovit příčinu úmrtí – indicie naznačují, že si pro hříšníka přišel sám ďábel… Mezi vyšetřovateli případu nechybí starý známý policista D'Agosta a samozřejmě agent Pendergast. Jejich detektivní činnost se tentokrát neomezí na oblast Spojených států, pátrání je zavede až ke břehům Evropy, konkrétně do Itálie. Vedlejší linie se věnují méně důležitým postavám a událostem – např. ambicióznímu novináři Harrimanovi, zásadové kapitánce Haywardové a jejich setkání s podivuhodným mužem, pouličním kazatelem Buckem.
Jak je už pro sérii obvyklé, autoři nešetří popisy: jejich prostřednictvím si detailně prohlédneme místa činu, ulice New Yorku, památky ve Florencii i starodávná šlechtická sídla. Kromě tradičně napínavého děje (poněkud komplikovanějšího proti předchozím dílům) bude čtenáři umožněno lépe poznat soukromá trápení D'Agosty a hlavně se poodhalí pár dalších Pendergastových tajemství.
Veleschopný agent mě v „Pekelné síře“ chvílemi až s…štval, nejen svým distingovaně snobským přístupem, ale především těmi králíky, co věčně tahal z klobouku. Prostě pan Dokonalý… Občas si autoři až moc ulehčili práci a hlavně v závěru odflákli vysvětlování (nebudu spoilerovat, je tam toho víc, co by si zasloužilo rozvést). Když si k tomu přidáme fakt, že román není uzavřený, docela mě svrbí prsty nad klávesnicí, jestli bych neměla půl hvězdičky srazit. Odolám tomu nutkání, přece jen v průběhu čtení nebyl prostor pro nudu a navzdory jisté předvídatelnosti mě páni spisovatelé opět dokázali udržet v napětí od začátku až do konce a párkrát mě dokonce přiměli k opravdu hlubokému zamyšlení. 75%

lenivec  | **1/2 10.10.2013 12:25

Všetky postavy pekne pokope, prípad je zaujímavý v rámci Pendergastovho univerza. Len riešenie by mohlo byť: komplikovanejší, fantastickejší alebo komplikovanejší.



WebArchiv - archiv českého webu