kniha » Pekelná síra
v Top10 1 | chce si přečíst 2 | má v knihovně 21
hodnotilo: 25
91%
Pekelná síra Více vydání = více obálek.

Lincoln Child
Douglas J. Preston

Pekelná síra

série: Pendergast
díl v sérii: 5

Kategorie: fantasy - horor - detektivní

originální název: Brimstone
originál vyšel: 2004

vydání: BB art (web) 2005; BB art (web) 2016

odkazy: 1x [info]


Informace / Anotace ke knize: Pekelná síra

Pátá kniha série Pendergast.

Paznecht vypálený do zdi… Zápach síry ve vzduchu… Přišel si ďábel pro to, co mu náleží? Za dveřmi skvostného sídla v Hamptonu objeví zvláštní agent FBI Pendergast příšerný zločin, hrůzná jatka zdánlivě nadpřirozeného původu. Doutnající ostatky nechvalně proslulého uměleckého kritika Jeremyho Grovea a roztavený kříž, kterým mu ocejchovali hruď, se našly v zamčené a zabarikádované podkrovní místnosti. Otisk kopyta na prknech podlahy a zápach pekelné síry připomínají hrůzostrašné legendy o těch, kdo uzavřeli smlouvu s ďáblem.

Pendergast ve spolupráci s policisty Vincentem DAgostou a Laurou Haywardovou pročesává New York v naději, že najde jednoduché vysvětlení: zloduchem je jen člověk. Ale jejich hledání je vede přes exkluzivní kluby a luxusní ateliéry na Manhattanu až do rozpadajícího se, pověstmi opředeného hradu na italském venkově, kde před třiceti lety čtyři muži kouzlem přivolali něco… nepopsatelného.

Frustrující vraždy, starý mystický rituál a konspirace, která se týká celé zeměkoule, s kořeny v renesanční Florencii. Pokud se vám líbila Šifra mistra Leonarda, zamilujete si Pekelnou síru. Pendergast je úplný poklad. Vezměte ostrovtip Sherlocka Holmese, okořeňte domýšlivostí Trevanianova Nicholaie Hela, přidejte špetku dokonalého chuti – kulturní, nikoli kulinářské – Hannibala Lectera a máte Pendergasta. Román Pekelná síra dvojice Preston a Child má v sobě mrazivé napětí a značku puntičkářského bádání a smyslu pro detail. Autoři – a také Pendergast – prožívají doposud nejnebezpečnější a nejnapínavější dobrodružství.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu