kniha » Sestřenky
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 38
hodnotilo: 46
80%
Sestřenky Více vydání = více obálek.

Andrzej Pilipiuk

Sestřenky

série: Sestřenky
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - sci-fi

originální název: Kuzynki
originál vyšel: 2003

vydání: Laser-books (web) 2005; Laser-books (web) 2010

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
shpina  | *** 05.01.2007 07:27

Od Čaroděje Ivanova autor přeci jen vypiloval svůj styl a romány už umí. Bohužel kniha je vandrovceprostá. Příběh svižně odsýpá, graduje, ale bez notné dávky Pilipiukova humoru sklouzává do průměru.

BlackDawn  | **** 06.06.2010 11:21

Předem Vandrovec tu skutečně není, jen jeden malý odkaz.Zato je tu jiná postava z knih o okultistickém Jakubovi a to sice Velký grafoman.Když jsem povídku četl okamžitě se mi vybavila jiná věc a sice Mnich Laskaris od Meyrinka. Vůbec Meyrinkovská inspirace je naprosto jasná.Rychle plynoucí příběh 3 mladých slečen, dvěma skoro 30, ale jedné z nich reálně 400 a zbývající třetí Bosenské Princezně Monice fyzicky 16, ale reálně něco kolem tisícovky. Potkávají se v polském Krakově při pátrání po Alchymistovi Sedzivojovi, od kterého potřebují další dávku kamene mudrců, díky níž jsou téměř nesmrtelné.Dojde na nějaké to zabíjení alá Kulhánek, nějaký únos…Bohužel jediné co můžu vytknout je délka, je to opravdu jen delší povídka, kterou přečtete za jeden den, což je velká škoda, příběh je postavený hezky,uvěřitelně se sympatickými hrdiny. Přesto Pilipiuk znovu dokazuje že psát rozhodně umí.

Gaarq  | **** 12.06.2012 08:55

pilipiuk je zdatný grafoman. umí psát lehce, zajímavě (spousta polských historických konotací) a vtipně (když se nesnaží). nicméně, neodpustí si maličko strojený děj (všechno nám hladce vychází), pár (doslova) bohů ze stroje a sem tam pitomé (sem tam patřičné) aktuální politické komentáře. ale je to perfektní lehké čtení na rozehnání chmur, pořád dost zábavné na to, aby se člověk zabýval nedostatky, i když žádná literatůra to teda není.

ps. ta hláška o absenci vandrovce je lživá! :)



WebArchiv - archiv českého webu