kniha » Všechno je definitivní
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 54
hodnotilo: 54
69%
Všechno je definitivní Více vydání = více obálek.

Stephen King

Všechno je definitivní

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Všetko je možné I., Všetko je možné II.

Kategorie: horor - povídková sbírka

originální název: Everything's Eventual
originál vyšel: 19/03/2002

vydání: Beta (web) 2003; Beta (web) 2008; Beta (web) 2015; Beta (web) 2022

odkazy: 3x [recenze], 1x [film]


Komentáře:
Majkl  | **1/2 08.09.2008 08:52

Ďalšia slabá zbierka poviedok, dobré poviedky sú Pitevná sála 4, Miestnosť smrti, 1408 a Jazda na strele. Takisto pekná gangsterská poviedka Smrt Jacka Hamiltona.

rock.chick  | ** 21.02.2009 21:09

Zatím nejslabší sbírka povídek od mistra Kinga, kterou jsem četla (nemůžu říct, že by to byl nějak zvlášť příjemný zážitek, neboť polovinu doby jsem pronadávala a napadalo mě pouze WTF?). Kniha je napsaná jako všechny ostatní úžasně čtivým Kingovým způsobem, ovšem povídky buď mají stupidní pointu -např. titulní povídka, a mnohdy zůstávají úplně bez pointy – například povídka o chlápkovi, co sbírá záchodový citáty a chce se zastřelit, což neudělá, protože chce citáty vydat.. Ubohé. Za vyzdvihnutí stojí snad jen úvodní Pitevní sál č. 4,ale námět není původní, čímž samozřejmě kvality ztrácí. A zajímavý také byl příběh z doby Bony a Clydea – Smrt Jacka Hamiltona, který ale do celkového kontextu sbírky nazapadá ani náhodou.. 30% jen za jméno King na obálce.. Nedoporučuji

The_Star_Rover  | ***1/2 01.11.2010 00:26

Zajímavá sbírka 14-ti různorodých povídek. V této sbírce je několik povídek opravdu vynikajících, několik průměrných, ale bohužel i několik, které slouží jako výplň(aspoň mi to tak připadalo). Mezi ty vynikající řadím: „Pán v černém obleku“, pro svoji atmosféru, která je totožná s afmosférou povídky „Tělo“, kterou řadím mezi ty nejlepší od Kinga. Pak „Silniční virus míří na sever“, pro svoji výbornou atmosféru připomínající Bachmanovky(které já mám hodně rád), tahle se mi opravdu moc líbila. Dále zde najdeme i povídku „Jízda na střele“, která mi skvěle sedla i přesto, že má jednodušší zápletku. Další už nejsou tak výrazné.. Pokoj 1408 je průměrná klasická povídka. První povídku „Pitevní sál čtyři“ sráží fakt, že její nápad převzal King od A.Hitchkoka. Máme tu i povídku alá F.Kafka s názvem „Místnost smrti“, která patří mezi ty lepší.. Zajímavá je i povídka „Všechno je definitivní“ a „Oběd v Gotham Café“. Povídka „Smrt Jacka Hamiltona“ je celkem dobrá gangsterka s úsměvným závěrem. „Ten pocit, co popsat se dá jen těmi francouzskými slovy“ mi přijde jako naprostej úlet, takhle povídka se mi opravdu nelíbí, po jejím přečtení jsem knihu na pár dní odložil.. „Čtvrťák pro štěstí“ je taková špatná třešínka na závěr, naprosto zbytečná povídka..

Celkově ale jde o nadprůměrnou sbírku, která v sobě ukrývá několik výborných kousků, kvůli kterým stojí za to po této knížce sáhnout.



WebArchiv - archiv českého webu