kniha » Beznaděj
v Top10 4 | chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 45
hodnotilo: 60
76%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Minotaur
Beznaděj Více vydání = více obálek.

Stephen King

Beznaděj

Kategorie: sci-fi - horor

originální název: Desperation
originál vyšel: 08/1996

vydání: Beta (web) 1998; Beta (web) 2020

odkazy: 2x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [5] zdenda (editor) 01.08.2009 15:52  

Všem děkuji za tipy a určitě se do něčeho pustím, není možné, aby se nenašlo něco suprového.

 [4] Majkl 30.07.2009 20:13  

@Prvoligista[3]: pravdu máš, ale jeden naozaj pôsobivý horor je Prokletí jeruzalemské, ktoré spolu s Na dobrou noc dopĺňajú Prokletí Salemu.

 [3] Prvoligista 30.07.2009 14:15  

Ještě lepší než Noční směna je útlá knížečka Mrtví se někdy vracejí. Je to výběr těch nejlepších (tuším, že osmi) povídek z Noční směny. Zatímco v Noční směně je i několik dosti slabých kousků, zde co povídka, to perla. Podle mne jsou v této knize vůbec ty nejlepší povídky, co kdy King napsal (především Římsa, Nekuřáci a.s. a Poslední příčka žebříku). Jinak já jsem se poprvé s Kingem potkal v románu „Řbitov zviřátek“ a dodnes ho u mne nic nepřekonalo – opravdu jsem se u toho večer tak bál, až se mi orosilo čelo a nemohl jsem se pořádně nadechnout. Rozhodně doporučuji! Výborné jsou ale i všechny ostatní knihy, které uvedly Jana a Majkl, jen pozor – Running man, Misery ani Dlouhý pochod (a zřejmě ani Nezbytné věci – ty jsem ale zatím nečetl, tak zde to jen předpokládám) nejsou klasické horory (alespoň co se týká neexistence jakékoliv nadpřirozené složky), ale spíše psychologické thrillery. Takže pokud, jak píšeš, nejsi zrovna fanouškem hororu, tak právě tyto knihy by pro tebe možná mohly být to pravé.

 [2] Majkl 30.07.2009 09:09  

A celkom by sa ti mohli páčiť aj prvé tri Kingove knihy – Carrie, Prokletí Salemu, Osvícení. Rozhodne skús, ako aj Dlouhý pochod (vynikajúce) + novelu Nadaný žák. A na 100% skús Noční směnu.

 [1] Madam Brbla 30.07.2009 08:50  

2 Zdenda: Jestli jsi touhle knížkou chtěl začít s Kingem, tak sis vybral docela špatně – „Beznaděj“ je stěží Kingův průměr, Tvému hodnocení se nedivím. „To“, „Running man“, „Řbitov zviřátek“, „Mizery“, „Dlouhý pochod“ nebo třeba „Nezbytné věci“ – to jsou Kingovy špičkové knihy, kde by náboženství mělo být podružné nebo vůbec.

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu