kniha » Holčička, která měla ráda Toma Gordona
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 67
hodnotilo: 93
74%
Holčička, která měla ráda Toma Gordona Více vydání = více obálek.

Stephen King

Holčička, která měla ráda Toma Gordona

Kniha vyšla i pod názvem:
Dievča, ktoré malo rado Toma Gordona
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: fantasy - horor

originální název: The Girl Who Loved Tom Gordon
originál vyšel: 06/04/1999

vydání: Ikar (SK) (web) 1999; Beta (web), Ševčík (web) 2000; Beta (web) 2007; Beta (web) 2013; Beta (web) 2021

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
avatar2  | **** 05.09.2009 19:30

Velmi dobré, i když ne takový trhák jako mistrova známější veledíla. Děj se točí kolem desetiletého děvčete bloudícího lesem, a je hlavně o psychických pochodech, hrábnutí si na dno sil a nalézání rezerv tam kde si myslíme že už žádné být nemohou. Sporné je to tu s fantastickým prvkem – jsou tu halucinace popisované tak, že jsou skutečně na hraně reality, ale budiž. Tuhle knihu by fandové Kinga neměli minout, naopak se jí vyhněte pokud trváte na emzácích nebo elfech – tohle je skutečně reálný horor.

The_Star_Rover  | ****1/2 12.04.2013 23:14

Kingovo umění popsat pocit devítiletého děvčete je neuvěřitelné. Jak to ten chlap dělá, nad tím zůstává rozum stát. Kniha je o holčičce, která se ztratila hlubokých amerických lesích, o nástahách světa, o iluzích života a hlavně o síle a víře žít. Žít a nevzdát to, dohrát to do konce. Holčičce nemůžete nefandit, je to takový výlet do lesa a hloubi duše dospívající dívky. Popisy pocitů i prostředí jsou dokonalé. Co říct závěrem? Snad jen přečtěte si to, i když to není jedna z nejznámějších Kingových knih. Každopádně ale stojí za to!

gan112  | ** 27.01.2017 19:57

Pre mňa ploché a nudné. Počúval som to ako audio knihu, možno keby som to čítal tak sa mi to páči viac, alebo možno aj menej. Chýba mi tam šírka. Dejová linka s rodičmi je na chvíľu naznačená a potom sa vytratí úplne. Jeden z mála dobrých nápadov je s walkmanom ako jediným spojením s vonkajším svetom, a naviazané baseballové zápasy. Dobre ale to je tak zo šírky všetko, a preto pre mňa neuveriteľný príbeh, bez zázemia širších okolností, súvislosti, a z množstvom opisov ktoré ma poväčšine nudili. Prišlo mi to ako pretiahnutá poviedka. Skrátka nič nutné. A fantasy ani náhodou.



WebArchiv - archiv českého webu