kniha » Noční výprava
v Top10 1 | chce si přečíst 3 | má v knihovně 29
hodnotilo: 45
92%
Noční výprava

Stephen King

Noční výprava

série: Zelená míle
díl v sérii: 5

Kategorie: horor

originální název: Night Journey
originál vyšel: 25/07/1996

vydání: Beta (web) 1998

odkazy: 1x [info]


SERIE: Zelená míle
[1] Dvě mrtvé holčičky
[2] Myš na míli
[3] Coffeyho ruce
[4] Mizerná smrt Eduarda Delacroixe
[5] Noční výprava
[6] Coffey na míli

Neřazené díly série

Informace / Anotace ke knize: Noční výprava

Zelená míle byla poprvé publikována v šesti levných paperbackových svazcích. První, s podtitulem Dvě mrtvé holčičky, byl publikován 28. března 1996, další díly vycházely každý následující měsíc, až do závěrečného dílu Coffey na míli. Ten vyšel 29. srpna 1996. Román byl jako jeden brožovaný svazek vydán 5. května 1997. 3. října 2000 byla kniha vydána poprvé v tvrdých deskách.


V káznici v Cold Mountain se přiblížil čas pravdy. Paul Edgecombe se pouští do odvážné hry, v níž sází hodně vysoko a jejíž důsledky mohou být strašné. On a jeho kolega strážný odvádí v noci odsouzeného zabijáka Johna Coffeye z cely smrti k lůžku trpějící ženy. Právě zde oba strážci zjistí, zda je ten mohutný muž opravdu jen nestvůrou, či tvorem, který dokáže konat zázraky…

Nic z toho, co jste dosud přečetli, vás nemohlo dostatečně připravit na nejdovážnější horor Stephena Kinga, který začíná v cele smrti a vede do ohromujících záhad v hlubinách duše. Připravte se. Napětí vzrůstá, jak se spolu s autorem blížíme k vyvrcholení příběhu.

Závěr je na dosah ruky…

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu