kniha » Bláznivý vesmír
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 35
hodnotilo: 30
84%
Bláznivý vesmír

Robert Sheckley

Bláznivý vesmír

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

vydání: Albatros (web) 2005

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Lucc  | ***** 25.03.2010 16:43

Sheckleyho povídky jsou bezchybné. Krátké, humorné, satirické a čtivé. 100%ně osvěžující čtivo s jedním výborným horrorem na rozjezd.

Czdwarf  | ***** 04.09.2011 00:46

Inteligentní a vtipné. Povídky se dobře čtou a u většiny z nich se člověk po přečtení zamyslí na jejich „poselství“. Sheckley ve svých povídkách dost předpovídá a teoretizuje nad budoucností lidstva a musím uznat, že některé z jeho předpovědí jsou až děsivě pravděpodobné, i-když možná lehce nadnesené.

jasonix  | ***** 14.08.2021 08:07

Lidi, čtěte Sheckleyho, chce se mi zvolat po druhém dočtení téhle sbírky povídek. Jsou krátké, jednoduché a mají šťávu. Autor nepomíjí prakticky žádné z témat, na kterých SF stojí (snad kromě časovek). Uchopuje je po svém, vkládá do nich dobrodružství, humor i nahořklou poetiku. Chytře modeluje situace demonstrující mezilidské interakce, dělá si legraci z nešvarů moderní doby, z pokroku – ani ne tak technického jako spíš sociálního. Samozřejmě, některé po skoro 70 letech lehce okoraly, někde je logika autorskou licencí napínána na hranici soudržnosti, ale kouzlo jim to neubírá. Za mě nadšení!



WebArchiv - archiv českého webu