kniha » Údolí ztracených
chce si přečíst 2 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 26
hodnotilo: 22
86%
Údolí ztracených Více vydání = více obálek.

Emily Rodda

Údolí ztracených

Kniha vyšla i pod názvem:
Údolie stratených
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Deltora - Země nestvůr a kouzel
díl v sérii: 7
kniha patří do světa: Deltora

Kategorie: fantasy - pro děti a mládež

originální název: The Valley of the Lost
originál vyšel: 2002

vydání: Fragment (CZ) (web) 2005; Fragment (CZ) (web) 2007; Fragment (CZ) (web) 2012


Informace / Anotace ke knize: Údolí ztracených

Lief, Barda a Jasmína, kteří se vydali hledat sedm ztracených drahokamů Kouzelného pásu Deltory, jsou už skoro u cíle. V Pásu se třpytí šest kamenů, musejí najít ještě ten poslední, aby se Deltora mohla zbavit nadvlády krutého Pána stínů.
Společníci už na svých cestách čelili mnohým nebezpečenstvím s kuráží a nesmírným nasazením. Teď však musí rozluštit tajemství a v tom jim prostá síla ani odvaha nepomohou. Pokud selžou, bude celé jejich putování zbytečné a oni zůstanou navždy uvězněni v šedých mlhách Údolí ztracených.

Série Deltora – Země nestvůr a kouzel si získala oblibu mezi dětmi po celém světě a patří mezi nejznámější díla Emily Roddaové. Jde o soubor osmi knih, na které ještě volně navazují další pokračování. Děj má spád a je do detailu promyšlen. Poutavá dobrodružství zaujmou nejen děti, ale i dospělé. Pro autorčin styl je typické, že zasazuje do vyprávění hádanky a slovní hříčky. Vtahuje tak čtenáře do hry a nenápadně ho vede, aby se pokoušel na řešení přijít dříve než její literární hrdinové.

 



WebArchiv - archiv českého webu