kniha » Černí proti bílým I. Praha temna
má v knihovně 1
hodnotilo:
0%
Černí proti bílým I. Praha temna

T. Jina

Černí proti bílým I. Praha temna

Román ze života současných sataníků

Kategorie: fantasy - sci-fi

vydání: vlastním nákladem 1934


Informace / Anotace ke knize: Černí proti bílým I. Praha temna - Román ze života současných sataníků

Do centra Prahy náhle začne prosakovat Zlo, zvyšuje se počet násilných činů, na spiritistických seancích se zhmotňují démoni, do města se sjíždějí z celého světa nejrůznější sekty černé magie. Snahám satanistů vyvolat samotného Satana se snaží čelit pražští mystikové, pokoušející se spojením svých sil vytvořit baštu Dobra a Zlo potřít. Zlo ve druhém plánu autorovi slouží jako zosobnění špatné společenské morálky zhýralých měšťanských vrstev.
Kniha je prvním dílem trilogie. Další díly II. Stín golemů a III. Světlo lidství zřejmě nevyšly.

In: Adamovič – Slovník české literární fantastiky a science fiction 

Černí proti bílým

  • I. Praha temna
  • II. Stín Golemů
  • III. Světlo lidství

    Anotace z knihy:

    Nejvýznamnější novinka knihkupeckého trhu jest právě vyšlý román ze života magiků a mystiků PRAHA TEMNA, v níž autor líčí zhoubné řádění černých magiků a všechny zvrhlosti čarodějnictví, o nich se občas s úžasem dočítáme i v nejserios­nějších novinách světa.
    Boj mystiků a bílých magiků proti otravným plodům temnot jest osou díla a skýtá čtenáři kromě požitku a nezvyklé a napínavé četby spoustu poznatků, jež ani v odborných dílech a okultismu nenajdete.


    Jiná anotace

    Z temných hlubin pražské Vltavy, temné části Prahy, vystupuje v noci černé zlo ve formě upírovitých bytostí. Bytosti se rozplývají nejprve po Malé Straně, ovlivňují lidi k pudům, zhnusení, zlu. Začíná noc hrůzy. Ovlivnění muži zneužívají ženy, ovlivněné ženy se tomu podvolují nebo dokáží před zlem utéci. Lidé páchají různé zločiny a zdůvodňují si je jako správné nejen pro sebe. Na ulicích leží mrtvé oběti zločinů, lidé páchají sebevraždy. Objevuje se satanismus, který má jiné hodnoty než křesťanství, slouží se satanské mše. Ve všeobecném chaosu se objevují i sociální otázky, jako právo na zaměstnání a práci. Černému zlu se musí postavit bílá magie. (ipp)

 



WebArchiv - archiv českého webu