kniha » Krvavá země
má v knihovně 3
hodnotilo: 6
82%
Krvavá země

Václav Kroc

Krvavá země

série: Fighting fantasy - Negart Group
díl v sérii: 10

Kategorie: fantasy - gamebook

vydání: Perseus 2005


Komentáře:
Cadak  | ****1/2 14.03.2015 17:36

Krvavá země je velice fajn psycho-gamebook. Respektive úvod tomu dokonale nasvědčuje – loď duchů, na které zbyla jen spousta krve, připluvší z ostrova nenavštiveného přes pět let.

Druid Amar je nyní na mnohem vyšším levelu, takže proměnu ve vlka, sokola a medvěda, zvládá aniž by riskoval nenávratnost. Získal také paletu zajímavých kouzel, což hru zajímavě okořenilo. Pozor, to ještě není vše, nyní můžete některé části hrát za samotného Tuaka.

Vlkodlaci, šílení vesničané, Orthanci a upíři, to vše Vás potká a s tím vším se budete muset vyrovnat. Aby toho nebylo málo, příjdou i další mnohem zapeklitější a nebezpečnější věci.

Správná nálož toho nejlepšího v podání Václava Kroce

95%

Malaga  | ** 26.02.2021 14:52

Krvavá země mě osobně vůbec nesedla. Motiv přitom není špatný. Druid Amar a bývalý Ochránce Tuak spojují síly, aby vypátrali kořeny zla na jednom odlehlém ostrově. Dobrodružství by mohlo mít příjemně hororovou-detektivní atmosféru, kdyby nebyl hlavní záporák vyspoilován již na obálce (ale kdo trochu zná Draculu, bude vědět již při přečtení úvodu). Dále se s atmosférou také moc nepracuje – generická změť monster, divných nelogičností a nepropracovanosti (záporák, jehož jméno se ani nedozvíme, vás ve finále může instantně zabít jedinou na pohled logickou volbou). Druhá velká výtka směřuje na přesílení mnoha nepřátel. Často narazíte na protivníky, kteří vás i při vašem ideálním settingu a vybavení stejně převyšují silou a v přímém souboji vás (skoro) zabijí. Nelze se jim přitom vyhnout. Trochu podezírám nedostatečné testování. Zaujal mě prakticky jen rozvoj druidských schopností, použití kouzel je ovšem hodně limitované.

40%, bída



WebArchiv - archiv českého webu