kniha » Zlaté údolí
chce si přečíst 2 | má v knihovně 6
hodnotilo: 10
84%
Zlaté údolí

Zbyněk Dach

Zlaté údolí

série: Fighting fantasy - Negart Group
díl v sérii: 8

Kategorie: fantasy - gamebook

vydání: Perseus 2004


Komentáře:
Cadak  | ****1/2 14.03.2015 08:28

Zbyňku Dachovi se daří jedna věc za druhou. Stejně jako v Hlavě Smrtihlava, se i nyní vrací k již užitému hrdinovi, tentokrát Luciovi Valerianu namísto Alteriora.

Nově se v gamebooku objevuje nový prvek a to další surovina pro každodenní přežití, tentokrát jsou to otýpky dřeva, bez kterých se nocovat v divočinš, nedoporučuje.

Jak už bylo uvedeno v popisu knihy, nyní bylo odhaleno starobylé údolí, plné drahocených věcí a hlavně zlata. V údolí se ihned vytvořila infrastruktura a přilákala mnoho pobudů, dobrodruhů a dalších obyvatel imperia. Teď už pro Vás nemusí být nebezpečné, pokud jste movití, mnohem ve větším nebezpečí jste, pokud máte jídlo, dřevo a další věci pro přežití.

Zkrátka velice dobrý díl.

90%

Malaga  | ****1/2 26.02.2021 14:28

Zlaté údolí pracuje s atmosférou zlatokopeckého Klondiku, spojenou s objevováním fascinujících ruin uvězněných v ledu. Vrací se Valeriánus i mnoho známých postav z předchozích knih. Dobrodružství bude vyhovovat všem, kdo rádi shromažďují předměty (chválím různorodé schopnosti artefaktů) a prolézají celou mapu (cestovat údolím lze poměrně svobodně a navštívit většinu míst při jednom průchodu). Zmínit můžu i zábavné a zajímavé souboje, hospodaření se zdroji (krom potravin také s topivem) nebo možnosti volby orientace hrdiny cestou meče/magie, jež umožňuje opakované hraní.

90%, jeden z oblíbených dílů.



WebArchiv - archiv českého webu