kniha » Hlava Smrtihlava
v Top10 1 | má v knihovně 7
hodnotilo: 10
79%
Hlava Smrtihlava

Zbyněk Dach

Hlava Smrtihlava

série: Fighting fantasy - Negart Group
díl v sérii: 5

Kategorie: fantasy - gamebook

vydání: Perseus 2002


Komentáře:
Cadak  | ***** 31.12.2014 03:34

Hlava Smrtihlava je výborným pokračováním Ostrova vyhnanců a Nemrtvé spravedlnosti. Poté co Chor Chorel ovládl západní provincie a přeměnil je v království nemrtvích – „Spravedlivou říši“, Imperium jen v hrůze očekává co příjde dál.

Jak ale praví klasik: „Lepší my je, než oni nás“. Čerstvě navrátivší Alteriol dostává velice lukrativní nabídku. Slíbené odměně se může vyrovnat jen nebezpečnost celé mise – proniknout celou Spravedlivou říši, najít centrální vedení a zničit je.

Podobně jako v Ostrově vyhnanců, i zde mohou hráče potkat různé změny jeho osoby (ovšem né už Lykantropie). Po cestě bude muset čelit nejenom zástupům nemrtvích ale i skřetů, nomádů a nestvůr.

Jediné co bych tomuto gamebooku vytknul, je místy nenávaznost na Ostrov Vyhnanců (nepočítá se tu s jinými božstvy, než s panteonem, jediný známý z předchozího dobrodružství je Siadha)

100%

Malaga  | **** 26.02.2021 13:04

Po předchozím dobyvatelském gamebookom přichází jeho protiklad. Vrací se hrdina Alteriol s úkolem srazit hlavu předchozímu antihrdinovi Chor Chorelovi, tak jednoduché to ovšem nebude. Celkově jde spíše o lineární putování, prim hraje tentokrát hlavně skvěle hororově vykreslené prostředí Spravedlivé říše, kde je možné sejít ze světa opravdu nepěknými způsoby (neváhejte navštívit Chrám smrti ;). Mezi zvláštními pravidly opět najdete božskou asistenci (byť nyní poněkud osekanou) nebo různé nepěkné stavy vašeho hrdiny…

80%



WebArchiv - archiv českého webu