kniha » Zlodhův hrad
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 9
54%
Zlodhův hrad

Libor Pavel
Libor Kejklíček

Zlodhův hrad

Zelekova dobrodružství

Kategorie: fantasy - gamebook

originální název: Zelekova dobrodružství - Zlodhův hrad

vydání: Dech draka 1995


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [10] barbar (editor) 14.11.2010 22:08  

@pull[9]: Snad bude 8 let na román stačit! :) Pomalu se snažím o tom, že to píšu, někde zmiňovat, abych pak úplně nepropadl sítem zájmu čtenářů…

 [9] pull 13.11.2010 16:38  

@barbar[8]: „Reginald“ po pětadvaceti letech nezní vůbec zle. Stačí počkat 8 let ;o)

Přeji hodně zdaru s dokončením románu. Vyzvídat by nebylo zdvořilé, tak to ani nebudu pokoušet :)

 [8] barbar (editor) 13.11.2010 12:04  

@pull[5]: „Reginald“ bojím se už asi nebude. Dvakrát jsem ho rozepsal a dvakrát to zrušil. Dneska si nejsem jist, zda „modus operandi“ gamebook ještě vůbec někoho zajímá – i proto má předchozí tázavá reakce. Sice jsem vždycky tvořil hlavně pro potěšení z tvorby, ale stejně bych nerad věnoval čas a úsilí něčemu, co už je úplně pasé. To bych pak na tom nejspíš i prodělal, pač bych si to vydal ve Strakách na vrbě.

Navíc mám teď rozepsaný vlastní román – už asi 5 let, jsem někde za polovinou a rozsahem na Mariňácích. Dokud to nedokončím, nechci se pouštět do ničeho dalšího většího po trůrčí linii. (Pak bych jako odpočinek třeba zvažoval „Reginalda po 25 letech“… :) )

U toho Lone Wolfa bych tipoval spíš něčí nostalgii, kvůli které to koupil, ale jist si tím samozřejmě nejsem. Pokud by o gamebooky opravdu byl zájem, uvažoval bych o nich i jako nakladatel, ale nějak nejsem přesvědčen, že je…

 [7] tomts (editor v době uložení příspěvku) 12.11.2010 18:34  

@Duirin[6]: Nojo, to dal jeden nadšenec, ale když se toho budeš chtít zbavit, tak budeš rád, když dostaneš 100 za kus :) Vždyť jsou toho plný antikvariáty a nikdo to nekupuje ani za 40,– :)))

 [6] Duirin (editor v době uložení příspěvku) 12.11.2010 16:09  

@Jenefer[3]: 12 tisic za celeho ceskeho Lone Wolfa? Tak za tu cenu to klidne a rad prodam :)

 [5] pull 12.11.2010 08:45  

@BorgDog[4]: Ani nevím, vydává ještě někdo v současnosti gamebooky? Jednu dobu jich bylo na trhu IMHO zbytečně moc, vzhledem k rozkolísané kvalitě. Lone Wolf mě osobně nikdy moc nebral. FF byla docela dobrá série, některé díly byly velice zábavné, většina povedený standard a jen pár vyloženě špatných. Největší průser byla drtivá většina gamebooků mimo série (o „jednodílných“ sériích nemluvě).

Když tak nad tím přemýšlím, vlastně ani nemám potřebu svoji sbírku rozšiřovat, stačí sáhnout po osvědčených kusech. Ale kdyby se barbar rozhodl napsat pokračování „Reginalada,“ tak neodolám :-)

 [4] BorgDog 11.11.2010 20:17  

@Jenefer[3]: Je otázka, zda není ta cena Lone Wolfa dána spíš sběratelskou než „praktickou“ hodnotou. A na cesty nebo k vodě jsou hry v mobilu, tablety, čtečky, etc. Přesto mě vymizení gamebooků také trochu mrzí, IMHO měly určité kouzlo, které počítačové hry postrádají, bohužel nadšenců je zřejmě dost málo.

 [3] Jenefer 11.11.2010 08:35  

@barbar[2]: mno a to je právě to. Gamebook je dobrý na cesty, k vodě, kamkoliv, kde si nemůžeš vzít s sebou noťas. Nehledě na to, že se podívejte, jaká je scháňka po Lone Wolfovi. Celá série v češtině se dá prodat kolem 12 tis!!! Právě proto, že je gamebooků málo, by bylo dobré nějaké vydat. A pokud to není brak, tak si své příznivce najde. A proč neudělat českého Lone Wolfa v podobě Zeleka? ;-)

 [2] barbar (editor) 10.11.2010 00:46  

@Jenefer[1]: Obávám se, zda doba gamebooků už zkrátka nepominula. Přeci jen dnes kralují počítače. Kdy naposled nějaký gamebook vyšel? Neviděl jsem žádný, ani nepamatuju…

 [1] Jenefer 09.11.2010 15:18  

Zdravím všechny příznivce knihy Zlodhův hrad. Už mě nebaví číst si poznámky typu, že druhý díl Pán orla už asi nikdy nevyjde. Pán orla leží víc než 6 let v nakladatelství Dech Draka, které není schopné ho vydat. Navíc už kouká pomalu ale jistě na světlo světa třetí a čtvrtý díl ze série Zelekových dobrodružství. Takže podtrženo a sečteno jsme se s mým taťkou – autorem knihy, rozhodli najít jiné nakladatelství, které znovu vydá jedničku a zároveň i druhý díl. V současné době je to ve fázi dohadování,ale nebojte, Zelek bude pokračovat dál. Takže trpělivost, všichni příznivci Zeleka..

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu