kniha » Akord smrti
má v knihovně 2
hodnotilo:
0%
Akord smrti Více vydání = více obálek.

Josef Kuchynka
Václav Havránek

Akord smrti

Kniha vyšla i pod názvem:
Děsivé proroctví.Biblická pohroma v moderním Londýně
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi

vydání: České slovo 1933; Radiojournal 1936


Informace / Anotace ke knize: Akord smrti

Vynálezce v radiotechnice, jehož vynález byl odmítnut, zákeřně zastřelí úředníka, který zamítací rozhodnutí učinil. Po sedmnácti letech je propuštěn z vězení s vidinou pomsty soudci, přísedícím i porotě. K jejich likvidaci používá svůj vynález – kombinaci zvuků o určité frekvenci, zesílenou a bezdrátově vysílanou do telefonu, nebo radiového přijímače. Kde to nejde, použije klidně dýku, popř. revolver. Nakonec vyhrožuje celé Praze.
Příběh, zasazený do anglického prostředí, vydali autoři pod pseudonymy Harmattan a Western v r. 1936 pod názvem Děsivé proroctví. https://www.legie.info/kniha/13573-desive-proroctvi

::::::::::Převzato z webu xTrance.info::::::::::


V románu Děsivé proroctví (Radiojournal 1936) jsou vyšetřovány záhadné vraždy. V závěru se přijde na to, že smrtící zbraní byl zvuk, vysílaný vrahem za pomoci nového vynálezu přes radiopřijímač.
Román vyšel nejprve pod vlastními jmény obou autorů jako románová příloha Českého slova s názvem Akord smrti (1933), ovšem se značně změněnými reáliemi a postavami – v tomto prvním vydaní příběhu se vše odehrává v Čechách a i postavy jsou převážně české – až na sem tam nějakého toho špiona… ;O)

 



WebArchiv - archiv českého webu