kniha » Malström
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 33
hodnotilo: 16
85%
Malström

Paul Preuss

Malström

série: Arthur C. Clarke Zlatý věk Venuše
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi

originální název: Maelstrom
originál vyšel: 09/1988

vydání: Baronet (web) 1996

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Phoenix  | ***** 11.04.2011 22:29

Sparta zažívá další dobrodružství, tentokrát na Venuši, kde se snaží zachránit vědce uvězněné po havárii. Nic ale není, jak se zdá, a Sparta odhaluje, že za celou záchrannou akcí se toho skrývá víc, než jsou odpovědní lidé ochotní prozradit. Stejně jako v prvním díle jsme v podstatě okamžitě hozeni do děje, který na nás chrlí jednu událost za druhou až do samého konce.

Dilvermoon  | **** 27.05.2013 17:04

Záchranná akce na Venuši, záchranná akce na Měsíci, vyšetřování, archeologie, nějaké to spiknutí, které se táhne vlastně všemi šesti díly této série. Sparta alias Ellen Troyová má co dělat.
Preuss zůstal v této ryzí scifárně na Zemi, okolních tělesech a v prostoru mezi nimi, nepomáhá si žádnou „vědou nerozlišitelnou od magie“, drží se víceméně toho hard a cesty svého gurua ACC. Sice si možná jednou pomohl výraznou náhodou a i když to v dialogu bylo vysvětleno nebo spíš dal autor najevo, že to není chyba, ale ví o tom, tak to stejně nestačí a trochu mi vadí. Ale jinak ano.
Sice by se nabízela paralela s dalším „spoluautorem“ A.C. Clarka Gentry Leem, ale podle mého názoru je Preuss výrazně lepší.



WebArchiv - archiv českého webu